Τουρκία: Υποχρεωτική, τώρα, η visa πριν την άφιξη στα τουρκικά αεροδρόμια

Σε εφαρμογή τέθηκε προ ημερών η νέα διαδικασία έκδοσης visa για τους διεθνείς επισκέπτες της Τουρκίας. Με το παλαιό καθεστώς visa, οι επισκέπτες μπορούσαν να εκδίδουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα με την άφιξή τους στα τουρκικά αεροδρόμια ή σε ειδικές περιοχές με Wi-Fi. 

Στις 29 του περαμένου Οκτωβρίου καταργήθηκαν οι περιοχές αυτές και απαιτείται από τους ταξιδιώτες να έχουν εκδώσει e-visa πριν το ταξίδι τους στην Τουρκία. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε μάλιστα του τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία σχετικά με τις αλλαγές, μέσω ανανεωμένης ταξιδιωτικής σύστασης, συμβουλεύοντάς τους να προχωρούν σε έκδοση ηλεκτρονικής visa μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του συστήματος έκδοσης e-visa της Τουρκίας, προειδοποιώντας για επιπλέον χρεώσεις σε ανεπίσημες ιστοσελίδες, ακόμη και για απάτες.

Οι αιτήσεις γίνονται έως 3 μήνες πριν το ταξίδι αναχώρησης, και προσφέρονται πολλαπλές είσοδοι για διαμονή έως 90 ημέρες, μέσα σε διάστημα 180 ημερών. Οι επιβάτες κρουαζιέρας δεν απαιτείται να έχουν visa, ενώ από την υποχρέωση έκδοσης visa εξαιρούνται και οι Βρετανοί που διαθέτουν βρετανικά διαβατήρια και επισκέπτονται τα λιμάνια της χώρας και γειτονικές πόλεις, εφόσον η παραμονή τους δεν υπερβαίνει τις 72 ώρες. 

Διαβάστε ακόμαΔείτε ποια είναι τα 5 πιο οικονομικά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ