Τα δωμάτια των ξενοδοχείων, όσο επιμελώς και να καθαρίζονται αποτελούν εστία μικροβίων. Φανταστείτε πόσοι επισκέπτες έχουν φθάσει πριν από εσάς και έχουν αφήσει το στίγμα τους. Ο εναλλακτικός ιατρός Deepak Chopra, μας εξηγεί πως μπορούμε να προστατευθούμε από το ανθυγιεινό περιβάλλον των ξενοδοχείων.

- Advertisement -

Μειώστε την επαφή με τα μικρόβια. Οι κουβέρτες αποτελούν μαγνήτη για τα μικρόβια και τα ακάρεα. Αυτός είναι ο λόγος που στα περισσότερα καταλύματα παρέχονται παπλώματα με αφαιρούμενα καλύμματα. Επίσης, χρησιμοποιείστε αντιβακτηριακά μαντηλάκια και σκουπίστε τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται από όλους, όπως πόμολα και τηλεχειριστήρια. Μπορεί να χαρακτηριστείτε ως υποχόνδριοι, όμως θα έχετε διαφυλάξει την υγεία σας στο μέγιστο βαθμό.

Travel Tips: Ανακαλύψτε 20+6 μυστικά που δεν θέλουν να ξέρετε οι ξενοδόχοι!!!

Βελτιώστε την κυκλοφορία του αέρα. Τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται, περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που ενδέχεται να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο. “Ανοίξτε ένα παράθυρο και αερίστε τον χώρο ή επιλέξτε ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν μη τοξικά προϊόντα καθαρισμού”, μας συμβουλεύει ο γιατρός.

Travel tips: 9 «κρυφοί» τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα ξενοδοχεία!

Καταργείστε τα ξυπνητήρια. Ένας ξαφνικός, δυνατός, αγχωτικός θόρυβος ναι μεν θα σας ξυπνήσει, αλλά θα διαταράξει την ηρεμία σας. Ζητείστε ένα δωμάτιο με θέα, αφήστε τις κουρτίνες ανοιχτές και ξυπνήστε υπό το φως του ηλίου, ξεκινώντας πιο ευχάριστα τη μέρα σας.

Travel Tips: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το φαγητό στο αεροπλάνο!

Ενημερωθείτε για τα σνακ του μίνι μπαρ. Συνήθως στα δωμάτιά μας συναντάμε σνακ που είναι πλούσια σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολα στην πέψη. Ζητείστε υγιεινές τροφές, όπως ολόκληρα φρούτα και ξηρούς καρπούς, οι οποίες θα σας δώσουν ευεξία και άπλετη ενέργεια, για ένα ζωηρό ταξίδι.

Travel tips: 8 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου στο εξωτερικό χωρίς να το χρυσοπληρώσεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ