Travel Photos

Ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» που έχουμε ως ταξιδιώτες είναι και η φωτογραφική κάμερα. Όχι μόνο για να φυλάξουμε τις αναμνήσεις μας αλλά και για να «αφηγηθούμε» την… περιπέτειά μας με τον καλύτερο τρόπο! Αν θέλετε λοιπόν να απαθανατίζετε κι εσείς τις στιγμές σας σαν experts, δείτε τις συμβουλές που αποκαλύπτουν κορυφαίοι φωτογράφοι!

- Advertisement -

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Σταύρος Δάλκος ([email protected])

Travel Photo

Επιλέξτε ένα πρωτότυπο θέμα!

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε, τότε τολμήστε να φωτογραφίσετε κάτι τελείως καινούριο. Είναι καλό να εμπνέεστε από εικόνες που έχετε ζηλέψει στο παρελθόν αλλά είναι αναγκαίο να βρείτε το δικό σας θέμα που κανείς δεν έχει δει ποτέ πριν. Για να το πετύχετε αυτό, αφιερώστε αρκετό χρόνο για να δείτε τι βρίσκεται μπροστά σας και να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά σας τραβάει το ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να έχετε επαγγελματική μηχανή, αλλά να ακολουθήσετε τον χρυσό κανόνα της αντίληψης, ο οποίος σίγουρα θα σας ανταμείψει! Με άλλα λόγια, αφήστε το τοπίο να δει εσάς και όχι εσείς το τοπίο…

Travel Tips: 10 Πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν από κάθε ταξίδι σου

Βγάλτε τον… καλλιτέχνη από μέσα σας!

Μια φωτογραφία μπορεί να «λειτουργήσει» με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κομμάτι μουσικής, ένα γλυπτό, ένα ποίημα ή οποιαδήποτε καλλιτεχνική μορφή αυτο-έκφρασης. Εμπιστευθείτε, λοιπόν, το ένστικτό σας και στοχεύστε σε μια εικόνα που σας ιντριγκάρει. Δοκιμάστε νέες «γωνίες»: σηκώστε ψηλά ή χαμηλά την κάμερα, ή δοκιμάστε να πλαισιώσετε το θέμα σας μέσα από ένα φυσικό πλαίσιο – όπως ένα παράθυρο, πόρτα ή τα κλαδιά ενός δέντρου.

Ryanair: Έκτακτη προσφορά για ταξίδια στο εξωτερικό από 19,99 ευρώ!

Τravel tips: 5 έξυπνες συμβουλές για οικογενειακές διακοπές… χωρίς συμφορές!

Λιγότερο photoshop… μεγαλύτερη επιτυχία!

Σήμερα, με την ψηφιακή φωτογραφία μπορούμε πολύ εύκολα να τροποποιήσουμε και να βελτιώσουμε τις εικόνες μας, αρκεί να διαθέτουμε το κατάλληλο πρόγραμμα και τις απαραίτητες γνώσεις. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να διατηρήσετε την ακεραιότητα της αρχικής σας λήψης αλλά και την ακεραιότητά σας ως… φωτογράφου! Για μια αυθεντικά όμορφη λοιπόν φωτογραφία θα χρειαστεί να επωφεληθείτε πολλές φορές από τον κατάλληλο φωτισμό αλλά και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (για παράδειγμα, η ατμόσφαιρα μετά τη βροχή έχει καθαριστεί και τα χρώματα φαίνονται πιο ζωντανά).

Το Travelstyle.gr σας βρήκε τα καλύτερα Apps στο κινητό για το ταξίδι!!!

Travel Photo

Προσωπογραφία… θέλει υπομονή!

Όταν φωτογραφίζετε ένα τοπίο, έχετε τις περισσότερες φορές την ευκολία να περιμένετε υπομονετικά για το κατάλληλο φως, ενώ ταυτόχρονα ψάχνετε πολλές διαφορετικές γωνίες για ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα. Όταν όμως μιλάμε για προσωπογραφία όλες αυτές οι… ευκολίες συνήθως πάνε περίπατο! Δεν χρειάζεται να συναντήσετε κάποιον… Μασάι (θεωρούν ότι η κάμερα τούς κλέβει την ψυχή) για να διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα μπροστά στον φακό. Εδώ λοιπόν θα χρειαστεί να φανείτε ακόμα πιο υπομονετικοί, μέχρι να εντοπίσετε το άτομο με την ιδανική φωτογένεια… όχι απαραίτητα ένα όμορφο πρόσωπο αλλά ένα πρόσωπο που «καλωσορίζει» χωρίς φόβο την κάμερα!

5 ταξιδιωτικά tips και ένας οδηγός από τον Τάσο Δούση για οικονομικά ταξίδια

Τα 6 tips για να γίνετε υπεύθυνοι τουρίστες!

Μην την ξεχάσετε στο… συρτάρι

Μην αφήνετε τις εικόνες σας να «σκονίζονται» στον σκληρό σας δίσκο ή στο iCloud. Υπάρχουν όλα τα είδη των ιστότοπων που θα σας βοηθήσουν να τις μετατρέψετε σε φωτο-βιβλία, κούπες ή ακόμη και καλύμματα μαξιλαριών. Πολλά sites ακόμα έχουν και τα δικά τους εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Photoshop ή κάποιο άλλο σχετικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, νιώστε υπερήφανοι για τις φωτογραφίες σας και αφήστε τις να εκτιμηθούν τόσο από εσάς όσο και από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας!

Smart tips: Πως να ταξιδέψετε φθηνότερα στον κόσμο!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ