το τρένο Azuma διασχίζει τα Χάιλαντ

Η εξερεύνηση της μαγευτικής σκωτσέζικης υπαίθρου μπορεί να γίνει από την άνεση του καναπέ σας. H εταιρεία LNER δημοσίευσε ένα βίντεο από τη θέση του οδηγού που δείχνει σε γρήγορη κίνηση τη διαδρομή ενός τρένου μέσα από τα Χάιλαντς από τη νότια Ινβερνές προς το Εδιμβούργο. Πρόκειται για τη γραμμή με τις περισσότερες και πιο έντονες διαβαθμίσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε ακόμα Οδοντωτός: Ένα «ταξίδι» πάνω από την πανέμορφη διαδρομή του! (video)

Υπό κανονικές συνθήκες το ταξίδι αυτό των 160 χιλιομέτρων διαρκεί, κατά μέσο όρο, τρεις ώρες και επτά λεπτά. Όμως, σε αυτό το μαγευτικό βίντεο, το τελευταίας τεχνολογίας τρένο Azuma, ολοκληρώνει αυτή τη συναρπαστική διαδρομή σε μόλις επτά λεπτά! Ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί σε 1.335 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε το φοβερό βίντεο:

Η διαδρομή που διασχίζει το τρένο
Στιγμιότυπα από τη διαδρομή
Η διαδρομή έχει έντονες διαβαθμίσεις
Το βίντεο έχει τραβηχτεί από τη θέση του οδηγού
Τμήμα της διαδρομής
Σταθμός τρένου
Το τελευταίας τεχνολογίας τρένο Azuma
Εικόνα του τρένου από ψηλά

Το βίντεο καταλήγει με το τρένο να φτάνει στο Γουέιβερλι του Εδιμβούργου, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό της Σκωτίας. Το ταξίδι είναι μέρος της γραμμής Highland Chieftain που ξεκινά από την Ινβερνές και καταλήγει στο σταθμό Kings Cross του Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμα:
Daily Mail: Υμνεί την Σκόπελο ως το "νησί του δάσους", όπου το πράσινο σμίγει με το απέραντο γαλάζιο! (βίντεο)

Δείτε και Μάτσου- Πίτσου: Μια πόλη ΙΣΤΟΡΙΑ- το μυστήριο, η διαδρομή και ένα απίστευτο video

Το δρομολόγιο είναι καθημερινό και διαρκεί οχτώ ώρες. Είναι μεγάλο ταξίδι, αλλά μικρότερο από τη μακρύτερη διαδρομή στο Ηνωμένο Βασίλειο, από το Αμπερντήν μέχρι την Πενζάνς (13 ώρες).

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ