Τα 3 πιο φωτογενή μέρη στην Ιταλία που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! Σε αυτά τα µέρη οι φωτογραφικές σας µηχανές θα πάρουν… φωτιά!

Το πρώτο χωριό
στο cinque terre!

RIOMAGGIORE

Είναι το µεγαλύτερο από τα πέντε ψαροχώρια του Εθνικού Πάρκου Cinque Terre, που έχει χαρακτηριστεί παγκόσµια κληρονοµιά από την UNESCO. Είναι χτισµένο σε δύο απότοµους λόφους και τα πολύχρωµα πυργόσπιτα, σχεδόν εγκαταλελειµµένα αλλά µε γοητευτικές και εντυπωσιακά βαµµένες προσόψεις, φτάνουν ως την µικρή παραλία και το λιµανάκι και προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των… “κλικ” τους. Χρωµατιστές οµπρέλες και µικρά café, είναι παρατεταγµένα στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού ενώ η θέα από κάθε σηµείο του είναι… µαγευτική!

Στο Μπάρι, στη Νότια Ιταλία

POLIGNANO A MARE

Το σκηνικό του είναι πραγµατικά µοναδικό, καθώς τα σπίτια του χωριού κρέµονται στη βραχώδη ακτή, στην οποία σχηµατίζονται «µυστικές» σπηλιές και κολπίσκοι µε αµµουδιές µόνο για ροµαντικούς! Περπατήστε στα γοητευτικά ασβεστωµένα δροµάκια του παλιού κέντρου, επισκεφτείτε τις όµορφες εκκλησίες και κατεβείτε στην πανέµορφη παραλία µε τη Γαλάζια Σηµαία για µια δροσιστική βουτιά σε αυτά τα γαλαζοπράσινα νερά! Από όποιο µέρος κι αν τραβήξετε µια selfie σίγουρα θα πάρει χιλιάδες likes αφού το τοπίο είναι… µαγικό!

Διαβάστε ακόμα:  Κίνα: Θα περιορίσει αυστηρά τα μη απαραίτητα ταξίδια Κινέζων πολιτών εκτός χώρας

19+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Ρώμη για να νιώσεις Ρωμαίος!

Η µποεµ γειτονια της Ρωµης!

TRASTEVERE

Μπορεί να την αποκαλούν Μονµάρτρη της Ιταλίας ή Νέα Ορλεάνη της Ευρώπης, όµως ένα σίγουρο ότι σε αυτή τη γειτονιά κρύβεται η αυθεντική Ρώµη, µακριά από τα πολλά καταστήµατα και τις ορδές τουριστών. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Τίβερη και έχει καταφέρει µέσα στα χρόνια να κρατήσει την αυθεντικότητά της, αφού ακόµα θεωρείται µια παλιά λαϊκή γειτονιά µε στενά, λαβυρινθώδη σοκάκια, όπου οι βέσπες τρέχουν σαν τρελές και οι µπουγάδες είναι απλωµένες στους δρόµους. Ένα όµορφο σκηνικό που θυµίζει τις ταινίες παλιού ιταλικού κινηµατογράφου…

Ρεπορτάζ – KEIMENO: Χρήστος Αϊβαλιώτης ([email protected]) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SHUTTERSTOCK

Διαβάστε και άλλα κρυμμένα μυστικά της Ιταλίας στο  travelstyle.gr εδώ: https://www.travelstyle.gr/ennia-kala-krummena-mustika-sthn-italia-pou-tha-se-afhsoun-afwno/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ