Η Πόλη του Φωτός παραμένει λαμπερή και αστραφτερή παρά τον χειμωνιάτικο καιρό κι εμείς την ανακαλύπτουμε για μια ακόμη φορά μέσα από 20+1 στιγμιότυπα, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη.

 

Η Αψίδα του θριάμβου, ο Πύργος του Άιφελ, η πλατεία Κονκόρντ, οι δρόμοι του Παρισιού, η ατμόσφαιρά του, ο κόσμος, το γκρίζο αλλά και το χρώμα, όλα μαζί συνθέτουν, το καθένα με το δικό του τρόπο, τον όμορφο «πίνακα» της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Μιας πόλης που σίγουρα έχασε κάτι από την αισιοδοξία της μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του τελευταίου έτους, αλλά δεν έχασε το φως της, τη φυσική της ομορφιά και το χαρακτήρα της.

Ντυνόμαστε καλά, βάζουμε κασκόλ και πεταγόμαστε μια βόλτα στους δρόμους τους Παρισιού, μέσα από ένα φωτογραφικό ταξίδι, για να δούμε πώς μεταμορφώνεται μια από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το χειμώνα.

Senoble: H μποέμ patisserie στο Παρίσι με τις βελούδινες île flottante

Στο Παρίσι κανείς δεν πάει πουθενά χωρίς μπαγκέτα.

Street Παρίσι.

Η καθημερινότητα.

Η λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων (Champs-Elysées) είναι πάντα γεμάτη κόσμο, αφού αποτελεί μια από τις πιο διάσημες λεωφόρους, όπου οι επισκέπτες της βρίσκουν θέατρα, κινηματογράφους, καφετέριες, κλαμπ και καταστήματα πολυτελείας.

Paris je t’aime: 10 θρυλικά cafe bistro στο Παρίσι

Η Αψίδα του Θριάμβου στο άκρο της Λεωφόρου Ηλυσίων Πεδίων.

Στις «γωνιές» της πόλης.

Στην Πλατεία Κονκόρντ, τη μεγαλύτερη πλατεία στο Παρίσι, μεταξύ των Tuileries και των Ηλύσιων Πεδίων, με τον Οβελίσκο των 3200 ετών, ύψους 23 μέτρων.

Ο Πύργος του Άιφελ σοβαρός.

Ο Πύργος του Άιφελ… χορεύει.

Βραδινές λήψεις στους δρόμους του Παρισιού. Ο καφές, το φαγητό και η βόλτα δεν λείπουν από τη ζωή των Παριζιάνων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ