Tripment: Η ονομασία προκύπτει από τις λέξεις Trip και Treatment, καθώς το ταξίδι λειτουργεί θεραπευτικά για την ψυχή. Πρόκειται για ένα κανάλι στο youtube και ο εμπνευστής του, ο Μάνος Λιανόπουλος, είναι ένας άνθρωπος που στα ταξίδια του του αρέσει να λέει και να του λένε Καλημέρα.

Ο Μάνος Λιανόπουλος ενσαρκώνει το όνειρο που μοιραζόμαστε οι περισσότεροι. Ταξιδεύει τον κόσμο. Και επειδή είναι ανοιχτός άνθρωπος, δεν κρατάει τις εικόνες για τον εαυτό του αλλά τις μοιράζεται στο youtube. Η ιδέα προέκυψε όταν ψάχνοντας ο ίδιος ταξιδιωτικές πληροφορίες σε μορφή βίντεο δεν βρήκε πουθενά. Έτσι, αποφάσισε να είναι ο πρώτος που θα το κάνει. Ευτυχώς.

Η Ελλάδα των 52 εβδομάδων! Φωτογραφικό ταξίδι στις τέσσερις εποχές

- Advertisement -

Το tripment ξεκίνησε το 2014 και περιλαμβάνει 128 βίντεο, πολλά από τα οποία είναι μεταγλώττιση των ελληνικών εκδόσεων, κάτι που επέλεξε ο Μάνος για να αναδείξει ελληνικούς προορισμούς στο εξωτερικό και για να έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο κοινό. Εμείς που έχουμε το ταξίδι περί πολλού, τον ανακρίναμε και μάθαμε πολλά. Ανάμεσά τους, ότι στα Καρπάθια Όρη ζουν οι πιο απρόβλεπτοι αστυνομικοί.

Η επιλογή προορισμού: Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο της τελευταίας στιγμής. Συνήθως διαλέγω μέρη που έχω διαβάσει κάτι για αυτά και μου άρεσαν, ή έχω ακούσει από φίλους. Όσο το tripment «μεγαλώνει», προκύπτουν και press trips, στα οποία με καλούν για να προβάλω περιοχές.

Η προετοιμασία: Όχι πολλά πράγματα. Διαβάζω κάποια βασικά σχετικά με το τι αξίζει να δω στα μέρη που θα περάσω, καθώς και ιστορικά στοιχεία, γιατί μου αρέσει να έχω εικόνα του τι έχει βιώσει ο κάθε τόπος. Τέλος, αν πρόκειται το ταξίδι να γίνει με δικό μου μέσο, κάνω έναν γενικό έλεγχο για να μειώσω το ενδεχόμενο τεχνικών προβλημάτων.

Γιατί μηχανή: Ταξιδεύω με τη μηχανή γιατί μου αρέσει η οδήγησή της. Δεν είναι απλά το μέσο που θα με μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο για να δω, για παράδειγμα, μια πόλη. Αντίθετα, απολαμβάνω την πορεία, ίσως περισσότερο και από τα ίδια τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθώ πολλές φορές.

Σύνολο ταξιδιών: Δεν έχω ιδέα πια! Πάντως τα περισσότερα είναι Ελλάδα, Ευρώπη και λίγο Τουρκία. Παραέξω δεν έχω βγει ακόμα.

Αγαπημένος προορισμός: Δεν θα εστιάσω σε συγκεκριμένο προορισμό, άλλα θα πω ότι αν και Ναξιώτης, λατρεύω τα βουνά. Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω, άλλα η ενέργειά τους, οι πολύχρωμες εικόνες και η ηρεμία που μου προσφέρουν, πραγματικά με εξιτάρει. Ηρεμία που δεν χρειάζεται να την αναζητήσεις όπως στα παραθαλάσσια μέρη. Απλώς υπάρχει παντού. Ο συνδυασμός φύσης, ηρεμίας και άγριας ομορφιάς των τοπίων μού δημιουργεί απίστευτα συναισθήματα.

Χειρότερος προορισμός: Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κακοί προορισμοί που δεν έχουν κάτι να προσφέρουν. Ακόμα και η διαφορετικότητα ως προς το χειρότερο από αυτό που βιώνει κάποιος στην καθημερινότητά του έχει πολλά να του πει. Συνήθως είναι άλλες οι συνθήκες που μας κάνουν να μην περνάμε καλά σε ένα μέρος και αυτό έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Είτε προέρχονται από την παρέα μας, είτε εκτός αυτής.

Καλύτερος γαστρονομικός προορισμός: Φημίζεται το νησί μου για αυτό, η Νάξος. Άλλα φέτος πραγματικά απογοητεύτηκα γιατί το επίπεδο είχε πέσει δραματικά. Σκέψου θα κάνω και ειδικό vlog για αυτό. Πάντως πιστεύω ότι σε κάθε μέρος υπάρχουν και καλοί και κακοί επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμα:  Ryanair – προσφορά αστραπή: Απολαύστε τον ήλιο με πτήσεις από €24,99

«Το ταξίδι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να συλλάβουμε και πάλι την αίσθηση του χρόνου όπως τον βιώναμε στην παιδική μας ηλικία. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού επιβραδύνεται αυτή η ασταμάτητη ροή γεγονότων που μας ρουτινιάζει και φθείρει την καθημερινότητά μας. Σε ένα ταξίδι επικοινωνούμε περισσότερο, δοκιμάζουμε, χαλαρώνουμε, φλερτάρουμε και βιώνουμε κάτι διαφορετικό. Για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, το ταξίδι δεν σημαίνει ξεκούραση, άλλα μια συλλογή εμπειριών, την οποία θα χαρακτήριζα ως τον ουσιαστικό πλούτο που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος. Έναν πλούτο, ο οποίος είναι δικός του και δεν μπορεί να του τον πάρει κανένας»

Οι πιο φιλικοί άνθρωποι: Παντού υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι. Ως πρώτη σκέψη θα σου πω στην Αμοργό. Μου άρεσε ότι μου έλεγαν καλημέρα στο δρόμο χωρίς να με ξέρουν και επειδή κι εμένα μου αρέσει και το κάνω, πραγματικά το εκτίμησα.

Τρομακτικό βίντεο: Χιονοστιβάδα «καταπίνει» ορειβάτες!

Μια τραγελαφική ιστορία: Στα Καρπάθια όρη, μετά από μια παράνομη προσπέραση, η αστυνομία μού πήρε το δίπλωμα και ουσιαστικά θα χάλαγε το ταξίδι μου. Νομίζω καταλαβαίνεις πως ένιωσα. Όταν όμως είδαν τις κάμερες και κατάλαβαν τι κάνω για την περιοχή, μου το έδωσαν πίσω, έσκισαν την κλήση και μου ζήτησαν να γράψω καλά λόγια για τη χώρα τους.

Περιστατικό φόβου: Δεν έχω νιώσει φόβο σε κανένα ταξίδι μου. Ούτε καν στις λεγόμενες πιο επικίνδυνες χώρες. Ίσως ήμουν τυχερός, αν πιστέψω τα διάφορα που ακούω κατά καιρούς, άλλα δεν είχα άτυχες στιγμές.

Προορισμός ανατροπή: Αυτό συνέβη σε μέρη που είχα ακούσει πάρα πολλά θετικά πράγματα, είχα ανεβάσει τον πήχη και τις προσδοκίες μου, άλλα, όταν βρέθηκα εκεί, δεν είχε την αναμενόμενη επίδραση πάνω μου. Στην Ελλάδα μού συνέβη στην Καβάλα, όπου φωτογραφικά απ’ έξω είχε όντως ενδιαφέρον, άλλα η εμπειρία εντός της πόλης δεν…Στο εξωτερικό μου συνέβη στο Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

Επόμενος προορισμός: Άγνωστο, αναλόγως το πώς θα ξυπνήσω την επόμενη Παρασκευή και τα χρήματα που θα έχω στο πορτοφόλι μου.

Αν διακτινιζόσουν, θα πήγαινες: Λόγω εποχής θα επιλέξω ορεινό προορισμό και θα σου πω στα Ζαγοροχώρια και πιο συγκεκριμένα στη Βοβούσα.

Tip για επίδοξους ταξιδευτές: Να ταξιδεύουν, μην το αμελούν. Πολλές φορές με χαρακτηρίζουν τυχερό που το κάνω, άλλα θα πω για μια φορά ακόμα ότι είναι καθαρά επιλογή και όχι τύχη! Το να φύγει κάποιος 3-4 μέρες σήμερα δεν είναι και τόσο απαγορευτικό. Ακόμα και μια ημερήσια εκδρομή μπορεί να σε αναζωγονήσει, το κάνω πολύ συχνά. Κι αν κάποιος επιμένει στο θέμα των χρημάτων, θα του πω ότι η θέληση κι αυτό το ξεπερνάει. Έχω κοιμηθεί στο αυτοκίνητο, σε σκηνή, ή ακόμα και στον δρόμο κάτω από ένα κιόσκι. Κατά τη διάρκεια ενός road trip στην Αυστρία ήθελα να δω τόσο πολύ το Halstat, και επειδή δεν υπήρχε ξενοδοχείο σε τιμή που να μπορώ να πληρώσω, από το να μη το ζήσω στο μέγιστο, προτίμησα να δοκιμάσω κάτι που δεν είχα ξανακάνει ποτέ. Και ήταν εμπειρία που με έκανε να καταπολεμήσω πολλές φοβίες μου.

πηγή:clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ