Εισιτήρια, ξενοδοχεία, επισκέψεις σε μουσεία, φαγητό… Ενα ταξίδι στο εξωτερικό έχει πολλά έξοδα, με πολλούς να αναρωτιούνται αν τελικά τα ταξίδια είναι μόνο για τους πλούσιους ή για εκείνους που μαζεύουν επί ένα χρόνο χρήματα σε κουμπαρά.

Το Nomadic Matt, ωστόσο, έρχεται να δώσει τα «φώτα» του, υποστηρίζοντας πως εάν «παίξεις» σωστά, δεν θα χαλάσεις μια περιουσία.

Δούλεψε στο εξωτερικό

Αν έχει πάθος με τα ταξίδια και τίποτα δεν σε κρατάει στον τόπο σου, μάζεψε τα πράγματα σου και βρες μια δουλειά εκεί που θες να ταξιδέψεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιτρέπουν σε πολλούς να μείνουν στο σπίτι τους για να τους το «προσέχουν», ενώ είναι μακριά.

Travel tips: Πέντε τρόποι για να αποκωδικοποιήσετε μια κριτική στο TripAdvisor

Μπορείς να πας για voluntourism, συνδυάζοντας εθελοντισμό και τουρισμό. Πολλές οργανώσεις ανταλλάσουν την εργασία με ένα μέρος για να μείνεις.

Ταξίδεψε δωρεάν

Κάντε τα μπόνους της κάρτας σου, μίλια και ταξίδεψε στον κόσμο.

4 τρόποι για να ταξιδέψεις οικονομικά. Δες πως!

Μάθε να μοιράζεσαι

Το couchsurfing είναι ένας φθηνός τρόπος διακοπών, καθώς ουσιαστικά φιλοξενείσαι στο σπίτι κάποιου αντί να μείνεις σε ξενοδοχείο. Είναι ένας τρόπος να συναντήσεις ανθρώπους και να έρθεις σε επαφή με ντόπιους μαθαίνοντας έτσι καλύτερα τον τόπο που ταξίδεψες.

Travel tips: Τι να μην κάνετε αν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας

Αν δεν είσαι τόσο άνθρωπος του Couchsurfing, ωστόσο, σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους, μπορείς να μείνεις σε ένα μεγάλο κοιτώνα, όπου και πάλι δεν χρειάζεσαι αρκετά χρήματα.

Περιηγήσου στα αξιοθέατα

Σε αρκετές χώρες μπορείς να φτάσεις στα μουσεία και τα αξιοθέατα με τα πόδια ή να νοικιάσεις ποδήλατο. Εξοικονομώντας χρήματα από τις διαδρομές μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα σε ένα εστιατόριο, απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα.

Travel Tips: Τα δικαιώματά σας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

4 τρόποι για να ταξιδέψεις οικονομικά. Δες πως!

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ