Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε, όσο κουρασμένοι κι αν νιώθουμε, ή στριφογυρίζουν σκέψεις στο μυαλό μας με αποτέλεσμα να στριφογυρίζουμε κι εμείς στο κρεβάτι μας μέχρι το πρωί! Η αϋπνία είναι στις μέρες ένα συχνό φαινόμενο και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού! Τα αίτια που την προκαλούν είναι πολλά και φυσικά διαφέρουν σε κάθε άνθρωπο. Συνήθως οι λόγοι που την προκαλούν είναι το στρες, το άγχος, η κατάθλιψη, η καφεΐνη και το αλκοόλ, η υπερβολική κατανάλωση φαγητού το βράδυ, αλλαγές στο πρόγραμμα του ύπνου, αλλά και κάποιες ασθένειες όπως για παράδειγμα η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, η καρδιακή ανεπάρκεια, το εγκεφαλικό επεισόδιο, το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

- Advertisement -

Όλοι μας λοιπόν αναζητάμε μερικές ώρες ήσυχου και ποιοτικού ύπνου και τους τρόπους για να βγούμε νικητές από τη μάχη με την αϋπνία! Κάποια μικρά “μυστικά” που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας να χαλαρώσει και να κοιμηθούμε πιο εύκολα είναι τα ακόλουθα:

* Αφήστε τις έγνοιες σας εκτός κρεβατοκάμαρας

* Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό στρώμα και αναπαυτικά μαξιλάρια

* Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ

* Ακολουθείστε μια ρουτίνα ύπνου-ξυπνήματος

* Φτιάξτε την ιδανική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά σας

- Advertisement -

* Μην τρώτε πριν από τον ύπνο

* Προσπαθήστε η μεσημεριανή σιέστα να μην ξεπερνά τη μία ώρα, αλλιώς μπορεί να διαταράξει το βραδινό ύπνο

* Φροντίστε την θερμοκρασία του δωματίου να είναι καλά ανεκτή

Ωστόσο η πιο σίγουρη λύση στην αντιμετώπιση της αϋπνίας είναι η ενίσχυση της ορμόνης που ακούει στο όνομα Μελατονίνη. Πρόκειται για την φυσική ορμόνη που παράγει η επίφυση του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου, μας βοηθά να καταλαβαίνουμε πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον 24ωρο ρυθμό (κιρκάδιος ρυθμός) του οργανισμού και τη ρύθμιση διάφορων σωματικών λειτουργιών. Η σύνθεση και η έκκρισή της ενεργοποιούνται από το σκοτάδι και απενεργοποιούνται από το φως και η ενίσχυσή της εγγυάται έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Και αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να την ενισχύσετε ήρθε το νέο καινοτόμο spray Melatonin SM της SM Pharmaceuticals με το οποίο θα κοιμηθείτε μέσα σε μόλις 5′.

Αυτό που το διαχωρίζει από τα άλλα σκευάσματα παρόμοιου τύπου που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ότι παρασκευάζεται με τη μοναδική τεχνολογία Nanoemulsion, είναι το μοναδικό σε μορφή spray και συνεπώς έχει 3 βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα:

* Εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση της Μελατονίνης, κατά 240% περισσότερο σε σχέση με ένα δισκίο

* Διασφαλίζει ταχεία αποδέσμευση και 630% ταχύτερη απορρόφηση στα πρώτα 5′

* Εγγυάται άμεση δράση στην μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου, βελτιώνοντας την ποιότητά του

Την ίδια στιγμή είναι εύκολο στη χρήση και αρκεί μόνο ένας ψεκασμός υπογλώσσια 15΄πριν τον ύπνο για να χαλαρώσουμε, να κοιμηθούμε καλά, αλλά να νιώθουμε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα! Εσείς ακόμα ψάχνετε λύση στην αϋπνία;

Με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals, τώρα σε όλα τα φαρμακεία.

http://www.smpharmaceuticals.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ