Οι εκτάσεις με τουλίπες, σήμα κατατεθέν της Ολλανδίας, είναι ένα από τα ομορφότερα «ζωντανά» κάδρα που θα δείτε στη ζωή σας.

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή ([email protected]

Και δεν υπάρχει καλύτερη τοποθεσία για να το απολαύσετε από το Keukenhof, το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στον κόσμο με πάνω από 7.000.000 βολβούς, στη μικρή πόλη Lisse (30-40’ οδικώς από το Άμστερνταμ)!

Ο Τάσος Δούσης προτείνει: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο (photos)

Φυσικά ο πρωταγωνιστής είναι οι τουλίπες, που κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου ανοίγουν τα πέταλά τους χαρίζοντας ένα πολύχρωμο θέαμα-παγκόσμια ατραξιόν. Φέτος το πάρκο θα λειτουργεί έως 21 Μαΐου (καθημερινά 08:00-19:30).

Αυτές οι 10 πόλεις, είναι ακόμα ομορφότερες την άνοιξη (Photos)

Eκτός από τους περιπάτους ανάμεσα στους κήπους, τη βαρκάδα στα ποτάμια και τις λιμνούλες του, μπορείτε να αγοράσετε βoλβούς σπάνιων λουλουδιών από τα 4 περίπτερα, αλλά και να παρακολουθήσετε θεματικά events, όπως το Keukenhof Music, το Keukenhof Dutch Design Week και όχι μόνο (εισ. €16, Stationsweg 166A, Lisse, tel.+31 252 465555, www.keukenhof.nl).

Ολλανδία: Ένα πολύχρωμο ταξίδι στη Χώρα της τουλίπας! (φωτο & video)

Πώς να πάτε: Αεροπορικώς από Αθήνα απευθείας για Άμστερνταμ με ΚLM (www.klm.com) από €283 με επιστροφή. Από το αεροδρόμιο Σίπχολ θα βρεθείτε στο Keukenhof με το λεωφορείο Keukenhof Express no. 858 σε 30’ (€24).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ