Ανακαλύψτε τα μυστικά της πιο γοητευτικής ιταλικής πόλης…Η Βενετία είναι μία από τις πιο γνωστές πόλεις της Ιταλίας. Έχουν γραφτεί πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί και ταξιδιωτικά άρθρα γι’ αυτήν και κανείς θα περίμενε ότι έχουν ανακαλυφθεί όλα τα… μυστικά της!

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια! Η Βενετία είναι γοητευτική όχι μόνο χάρη στη ρομαντική της ατμόσφαιρα, τα κανάλια, τις γέφυρες και τη θέα στο Μεγάλο Κανάλι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βενετία
Η Βενετία είναι μοναδική χάρη στην ξεχωριστή ιστορία και τις παραδόσεις της: με τους γονδολιέρηδες για τις μετακινήσεις σας, το Καρναβάλι, όπου γίνεται αναπαράσταση του Μεσαίωνα όταν οι μάσκες χρησιμοποιούνταν ως μέσο ελευθερίας και… παραβατικότητας.

Αν δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε τη Βενετία και έχετε ήδη δει τη Γέφυρα Ριάλτο, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων… ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τη μυστική Βενετία, όπως την κατέγραψε το TravelDude.

1. Βόλτα με γόνδολα, τρώγοντας cicchetti

Αποτέλεσμα εικόνας για Βενετία

Η βόλτα με μια γόνδολα είναι το πιο κλασικό πράγμα που κάνει κανείς στη Βενετία και σίγουρα δε θα έπρεπε να χάσει.

Όμως για να πάρετε μια αυθεντική γεύση από την πόλη θα πρέπει να κάνετε μια στάση σε ένα… bacaro. Τα bacaro είναι τυπικά εστιατόρια, όπου κανείς μπορεί να δοκιμάσει cicchetti, δηλαδή διαφορετικούς ψαρομεζέδες συνοδεία ενός ποτηριού από κρασί.

Αποτέλεσμα εικόνας για cicchetti

2. Επισκεφθείτε ένα εργαστήριο παρασκευής γυαλιού στο Murano

Σχετική εικόνα

Μια στάση στο νησάκι Murano είναι απαραίτητη. Δηλώστε συμμετοχή σε ένα εργαστήριο παρασκευής γυαλιού και φτιάξτε τα δικά σας γυάλινα διακοσμητικά… σαν αυθεντικοί ιταλοί τεχνίτες!

Οι 10 εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε στη Νέα Υόρκη


3. Πάρτε μέρος σε ένα εργαστήριο κατασκευής μασκών για το καρναβάλι

Το Καρναβάλι της Βενετίας είναι από τα πιο γνωστά και παλιά του κόσμου. Αν το να ταξιδέψετε εκείνη την περίοδο ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ατμόσφαιρα που επικρατεί, λαμβάνοντας μέρος σε ένα εργαστήρι κατασκευής μασκών οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

4. Κάντε μια βόλτα με ελικόπτερο

Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!

Ανακαλύψτε τη Βενετία από ψηλά. Η θέα θα σάς… κόψει την ανάσα.

Η προσφορά της ημέρας: Road Trip στη Ιταλία για 8 ημέρες μόνο 635 ευρώ! Με διαμονή και εισιτήρια μέσα στο πακέτο

 

5. Βρείτε τις κρυφές εκκλησιές

Αποτέλεσμα εικόνας για Santa Maria dell’Orto

Οι λάτρεις της τέχνης δεν πρέπει να παραλείψουν μια στάση στην εβραϊκή συνοικία, όπου θα συναντήσουν πολλές μικρές και όμορφες εκκλησίες, όπως της Santa Maria dell’Orto. Δύο ακόμη λιγότερο γνωστές εκκλησίες, που φιλοξενούν αριστουργήματα των Canova και Titian είναι η Βασιλική της Santa Maria Gloriosa dei Frari και η Εκκλησία Santa Maria della Salute.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ