Η διώροφη βίλα χτίστηκε τη δεκαετία του 1930, από τον Wallace Frost, για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο σχεδιασμός και τα υλικά παραπέμπουν σε παραδοσιακή Ιταλική βίλα του 17ου αιώνα που ο διάσημος αρχιτέκτονας είχε δει σε πρόσφατο ταξίδι του στην Τοσκάνη.

ellen degeneres house-p02

Μιλάμε για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα!!!Το πρώτο στρογγυλό σχολείο της Ελλάδας βρίσκεται σε γειτονιά της Αθήνας!(photos)

ellen degeneres house-p03
ellen degeneres house-p04
ellen degeneres house-p05
ellen degeneres house-p07
ellen degeneres house-p08

Το παλαιό διαμέρισμα στα Ιλίσια που ανακαινίστηκε και έγινε ένας υπερσύγχρονος και μίνιμαλ χώρος!(photos)

ellen degeneres house-p09

Η πέτρα που εξορύχθηκε από την περιοχή, τα εκτεθειμένα δοκάρια, το μασίφ ξύλο του δαπέδου, οι επιφάνειες από τερακότα και η κεραμοσκεπή που είναι κατασκευασμένη από 14,000 Ιταλικά κεραμίδια, αποδεικνύουν την προσοχή και τον σεβασμό με τον οποίο ο αρχιτέκτων προσέγγισε την κατασκευή της κατοικίας, η οποία συνεχίζει να διατηρεί το άρωμα, και την ρομαντική γοητεία της παλιάς εποχής.

Σημαντική λεπτομέρεια του σχεδιασμού των εξωτερικών χώρων είναι ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πλάτωμα στο οποίο υπάρχει μια ρωμαϊκή στήλη που χρονολογείται από το 200 π.Χ. Η αγορά δύο όμορων κτημάτων αύξησε το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου που τώρα ανέρχεται σε 16,88 στρέμματα φυτεμένα με ελιές και ευκαλύπτους.

ellen degeneres house-p12
ellen degeneres house-p14-49
ellen degeneres house-p15
ellen degeneres house-p17
ellen degeneres house-p19
ellen degeneres house-p22
ellen degeneres house-p23
ellen degeneres house-p24

Δεκαετίες αργότερα, ο βραβευμένος architectural designer John Saladino ερωτεύτηκε το “μείγμα μεγαλοπρέπειας και σεμνότητας” και άρχισε πενταετή σχολαστική αποκατάσταση του ακινήτου για προσωπική του χρήση.

Το απομονωμένο κτήμα που προφυλάσσεται από ισπανικές πύλες του 18ου αιώνα, έχει έναν ιδιωτικό δρόμο που οδηγεί στην κατοικία η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικοπέδου και προσφέρει απέραντη θέα στον Ειρηνικό ωκεανό, το λιμάνι και τα βουνά από όλους σχεδόν τους χώρους.

Διαβάστε ακόμα:
Barvikha, Μόσχα: Το πιο «προκλητικά» πολυτελές προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας που πιο εύκολα βρίσκεις ferrari παρά...φούρνο!

ellen degeneres house-p26
ellen degeneres house-p27
ellen degeneres house-p28
ellen degeneres house-p29
ellen degeneres house-p32
ellen degeneres house-p33
ellen degeneres house-p34

Η πολυτάλαντη ιδιοκτήτρια έχει αναμειχθεί ενεργά με το real estate, αφού έχει αγοράσει, και ανακαινίσει σχεδόν δώδεκα σπίτια τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, Η ίδια έχει δηλώσει ότι από μικρή ήθελε να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική, αλλά τελικά την κέρδισε η συγγραφή και η τηλεόραση, που της χάρισε και βραβείο EMMY.

Όταν η Ellen DeGeneres και η Portia de Rossi είδαν για πρώτη φορά αυτή την κομψή πέτρινη βίλα στους λόφους της Σάντα Μπάρμπαρα, μαγεύτηκαν αμέσως από την αυθεντική ατμόσφαιρα της Τοσκανικής υπαίθρου, το απαλό ηλιακό φως και το παιχνίδι των φωτοσκιάσεων, την τραχιά πέτρα και το σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον.

ellen degeneres house-p35
ellen degeneres house-p37
ellen degeneres house-p41
ellen degeneres house-p42
ellen degeneres house-p44
ellen degeneres house-p46

Η κατοικία των 975 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο ορόφους. Το καθιστικό των 75 τ.μ. διαθέτει βιβλιοθήκη, τζάκι και ιταλικά πλακάκια δαπέδου του 18ου αιώνα. Μία νέα προσθήκη που δεν αλλοιώνει το αρχικό κτίσμα, λειτουργεί ως χώρος χαλάρωσης. Αυτός ο επιπλέον χώρος διαθέτει ένα μεγάλο καθιστικό με τζάκι, μπαρ και τραπέζι μπιλιάρδου.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός κινείται ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο με τα έπιπλα, τα φωτιστικά, τα διακοσμητικά, τα υφάσματα και τα έργα τέχνης, να δημιουργούν ένα δυναμικό και ιδιαίτερο στυλ γεμάτο αρμονία και φινέτσα.

Σημείο αναφοράς είναι ο χώρος που φιλοξενεί τον πίνακα του Picasso και την πολυθρόνα Egg που σχεδίασε το 1958 ο Arne Jacobsen και παραμένει η επιτομή του design.

ellen degeneres house-p47
ellen degeneres house-p48
ellen degeneres house-p51
ellen degeneres house-p52
ellen degeneres house-p54
ellen degeneres house-p55
ellen degeneres house-p56

πηγή:designhome.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ