Σοβαρές ζημιές υπέστη ένα αρχαίο κάστρο στο βορειοδυτική ακτή της Σκωτίας, μετά το χτύπημα από κεραυνό που ένας μάρτυρας συνέκρινε με «τεράστια πυρκαγιά».

Το κάστρο Maol στη νήσο Skye υπέστη μεγάλες ζημιές από τη καταστροφική μανία της φύσης, Ο διευθυντής ενός τοπικού ξενοδοχείου κατέγραψε το δραματικό βίντεο που έκαψε τον αρχαίο πύργο.

Ο Ντάνκαν Μπαρβάιζ, που βρισκόταν ασφαλής στο εσωτερικό του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της βίαιης καταιγίδας, το περιέγραψε ως έναν «σπάνιο συνδυασμό κεραυνών, βροντών, ισχυρού ανέμου και χιονιού».

Παράθυρο σε μια άλλη εποχή: Στην Σκωτία ο χρόνιος μοιάζει να έχει παγώσει

«Ξαφνικά, μια απότομη, εκκωφαντική βροντή συνέπεσε με κάτι που έμοιαζε με μια πελώρια μπάλα φωτιάς» είπε. «Ο ηλεκτρισμός γέμισε τον αέρα. Οι προβολείς, που κάποτε φώτιζαν τα τείχη του πύργου, έσβησαν μονομιάς».

Foula: Το νησί των πόνι στην Σκωτία είναι ο τέλειος προορισμός

Μια πελώρια μπάλα φωτός κατέστρεψε κάστρο στη Σκωτία! Δείτε το βίντεο!

Το επόμενο πρωί, ο Μπαρβάιζ, ανακάλυψε πως η κορυφή του κάστρου στον αριστερό τοίχο είχε πέσει. Όπως είπε, πιθανότατα, διαλύθηκε από την αστραπή.

«Phantom of Scotland»: Το μεγαλείο των τοπίων της Σκωτίας από ψηλά σε μόλις 4 λεπτά

«Το κάστρο που χτίστηκε από τους Βίκινγκς τον 9ο αιώνα, καταστράφηκε από την μανία της φύσης, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας» πρόσθεσε.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ