Την Λέσβο αποφάσισαν να στηρίξουν ως τουριστικό προορισμό, όλα τα ευρωπαϊκά γεωπάρκα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων που πραγματοποιήθηκε στην Ιρλανδία.

Διαβάστε ακόμα: Προσφορά – 1.600 εισιτήρια για Πάσχα στο Λονδίνο από 9,90€ και από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη

Η πρόταση στηρίζεται στη μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία οι περισσότεροι επισκέπτες μιας περιοχής αξιοποιούν το διαδίκτυο προκειμένου να ενημερωθούν.

Οι διευθυντές και τα στελέχη γεωπάρκων από 63 χώρες από όλη την Ευρώπη, ευαισθητοποιημένοι από την προσφυγική κρίση, ανέλαβαν συλλογικά μια πρωτοβουλία προώθησης της Λέσβου – Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO, ως τουριστικού προορισμού στο διαδίκτυο.

Η καμπάνια που δημιουργήθηκε, με τίτλο «VISIT LESVOS ISLAND» απευθύνεται στους φίλους της Λέσβου στο εξωτερικό και βασίζεται στην κυκλοφορία μηνυμάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων όλων των φορέων που συνδέονται με τα γεωπάρκα σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:  Thomas Cook: Aύξηση 200% των κρατήσεων για τον Οκτώβριο - Πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα

Στόχος της προσπάθειας είναι να προβληθεί ο φυσικός πλούτος και η πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου, τα τοπία, οι οικισμοί, οι διαδρομές, τα μουσεία η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, αλλά και οι δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης της, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Διαβάστε ακόμα: η καλοκαιρινή μόδα που θα κάνει κάθε άντρα να αλληθωρίσει

Κάθε μέρα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Λέσβου στο Facebook ένα διαφορετικό μπάνερ με τον τίτλο «VISIT LESVOS ISLAND», το οποίο τα γεωπάρκα και οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινοποιούν στη συνέχεια μέσω κοινωνικών δικτύων. Έτσι, το «VISIT LESVOS ISLAND» ταξιδεύει στο διαδίκτυο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας και προτείνει σε όλους τους φίλους μας να επισκεφτούν τη Λέσβο και να γνωρίσουν τη μοναδικότητά της.

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ