Μια βόλτα στην Πλάκα και αισθάνεσαι αμέσως την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας, όπως ήταν πριν εκατό χρόνια.Με τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τους ανηφορικούς δρόμους στις παρυφές της Ακρόπολης και τα νεοκλασικά σπίτια, συνδυάζει τον παραδοσιακό οικισμό σε μια σύγχρονη εποχή.

- Advertisement -

Αυτή η όαση ομορφιάς μέσα στην Αθήνα, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι και είναι ιδανικό σημείο για βόλτα όλες τις εποχές του χρόνου.

Αθήνα: Στον Paul θα φας αυθεντικές γαλλικές βουτυράτες γεύσεις και θα γεμίσεις το Instagram εικόνες

Ο Άγιος Νικόλαος Ραγκαβά και η πετρόχτιστη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων είναι επιπλέον δύο από τις φημισμένες εκκλησίες της Πλάκας που θα συναντήσετε στην οδό Πρυτανείου.

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σύμφωνα με το TripAdvisor

Ταράτσες και σκαλάκια θα σας προσφέρουν αυτό που ζητάτε για να απολαύσετε έναν χαλαρό καφέ ή μια σπιτική λεμονάδα, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης.

Μια στάση στα Αναφιώτικα!

Ιδιαίτερο κεφάλαιο στην περιοχή της Πλάκας αποτελούν τα φημισμένα Αναφιώτικα, η γωνιά αυτή της Αθήνας με τον κυκλαδίτικο ρυθμό. Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνοικία που κατασκευάστηκε από Αναφιώτες οικοδόμους στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, καθώς εκείνοι αναζητούσαν μια γειτονιά για να χτίσουν τα σπίτια τους, αφού στην υπόλοιπη Αθήνα το κόστος ενοικίασης ή αγοράς γης ήταν ακριβό γι’ αυτούς.

Το «μυστικό» ταβερνείο του Ψυρρή που τρως με 3,5 ευρώ

Οι αυλές με τις βουκαμβίλιες δίνουν μεταξύ άλλων αυτή τη μοναδική αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλάκα

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ