Βοτανικοί Κήποι σκέτη όαση

Συγκεντρώσαμε τους τρεις πιο εντυπωσιακούς βοτανικούς κήπους στον κόσμο που σίγουρα θα σας κάνουν τους επισκεφτείτε όταν βρεθείτε κάπου κοντά!

Singapore Botanic Gardens

Ο καλύτερος και πιο γνωστός στον κόσμο βοτανικός κήπος βρίσκεται στην Σιγκαπούρη, ο οποίος από το 2015 ανήκει στα προστατευμένα από την UNESCO αξιοθέατα του κόσμου. Κάτι όμως που τον κάνει ακόμα καλύτερο είναι η ελεύθερη είσοδός. Εντυπωσιακά διασκεδαστικός, αυτός ο τροπικός κήπος βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης και μπορείτε άνετα να κάνετε βόλτες για ώρες ατελείωτες. Υπάρχει και ένας κήπος ειδικά διαμορφωμένος για παιδιά με μια φάρμα, λίμνες και ένα δάσος της βροχής με διάφορα εξωτικά ζώα και έντομα.

Plus: Μέσα στον κήπο υπάρχουν διάφορα bars και εστιατόρια!

Kandy, Sri Lanka

Οι Βασιλικοί Κήποι στο Kandy της Sri Lanka, φιλοξενούν μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια δέντρα του κόσμου. Μερικά από αυτά είναι το τεράστιο java willow, δεκάδες βασιλικοί φοίνικες, δέντρα bamboo ύψους 40 μέτρων, αλλά και σπάνια ζώα, όπως είναι οι νυχτερίδες πτερόπους, που θα τις βρείτε να ξεκουράζονται στα δέντρα.

Διαβάστε ακόμα:  Expedia: H παραλία που αναζητούν περισσότερο στον κόσμο οι ταξιδιώτες για τον Ιούλιο

Giardini La Mortella, Italy

Τέλος κρατήσαμε και έναν ευρωπαϊκό βοτανικό κήπο. Ο λόγος για το La Mortella που κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αφενός γιατί δεν είναι πολύ γνωστός στους τουρίστες και αφετέρου γιατί είναι μια τροπική όαση. Στο ηλιόλουστο νησί Ίσκια δίπλα στη Νάπολη θα βρείτε πολλά εξωτικά -και μη- λουλούδια, πανέμορφα συντριβάνια, αλλά έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για συναυλίες και ανοιχτές παραστάσεις.

Δείτε επίσης: Οστάνδη: Αυτή είναι η μελαγχολική πόλη του Βελγίου στο…τέλος της Ευρώπης! (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ