Ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που προσφέρουν ελληνική κουζίνα βραβεύτηκε το εστιατόριο Santoro του ξενοδοχείου Grace Santorini για το 2018. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Αθηνοράματος «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για μια νέα σημαντική διάκριση για το Santoro από τον συγκεκριμένο θεσμό που φέτος ανεξαρτητοποιείται από τους Χρυσούς Σκούφους, τιμώντας εστιατόρια ανά την Ελλάδα που δημιουργούν αμιγώς ελληνική κουζίνα.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018:  Νέα διάκριση για το εστιατόριο Santoro του Grace Santorini

Έχοντας κατακτήσει τον πρώτο του «Χρυσό Σκούφο» το 2017, το εστιατόριο Santoro διατήρησε και φέτος ψηλά τον πήχυ. Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται να προστεθεί στις πολυάριθμες βραβεύσεις που έχει λάβει το εστιατόριο του Grace Santorini τα τελευταία τρία χρόνια, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας.

Υπό την επιμέλεια του βραβευμένου Executive Chef Σπύρου Αγιούς και με αφετηρία τα υλικά και τις γεύσεις των Κυκλάδων, το Santoro δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με signature πιάτα που αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα και υπογραμμίζουν τη διεθνή της δυναμική, αναδεικνύοντας την ιστορία της αλλά και και την εκτεταμένη ποικιλία ποιοτικών πρώτων υλών. To στιλ του εκφράζει μια μοντέρνα οπτική στην ελληνική κουζίνα, η οποία εμπνέεται από παραδοσιακά πιάτα που ραφινάρει, παίζοντας μαζί τους ακόμη και με fusion διαθέσεις.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018:  Νέα διάκριση για το εστιατόριο Santoro του Grace Santorini

Το όνομα του “Santoro” αποτελεί συνδυασμό του ονόματος του νησιού και της Λατινικής λέξης για το χρυσό (“oro”), αποτίνοντας φόρο τιμής στη μοναδική θέα που παρέχει το εστιατόριο προς το χρυσό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης – διαχρονική πηγή έμπνευσης για τον Chef, που συντείνει σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία υψηλής γαστρονομίας.

Η κ. Λένα Λιβανίδου, Επικεφαλής των Grace Hotels για την Ευρώπη, δήλωσε σχετικά: «Η  βράβευση του Santoro από τα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας” καθιερώνει το εστιατόριο ως έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η διάκριση αυτή μας γεμίζει υπερηφάνεια και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια μοναδική γευστική εμπειρία. Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή αρχή στο νέο θεσμό. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατήσει στην ανάδειξη και την προβολή της ελληνικής κουζίνας».

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018:  Νέα διάκριση για το εστιατόριο Santoro του Grace Santorini

Σχετικά με τα Grace Hotels

Διαβάστε ακόμα:  Πάρνωνας: Χωριά χτισμένα από πέτρα, αλπικά δάση, «μυστικά», ειδυλλιακά μονοπάτια αλλά και επιλογές για διαμονή και φαγητό!

Τα Grace Hotels (www.gracehotels.com) αποτελούν βραβευμένη εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων που προσφέρουν ποιοτική διαμονή, στα πιο δημοφιλή θέρετρα και πόλεις του κόσμου.

Από το 2007 που λειτούργησε το  πρώτο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, τα Grace Hotels έχουν κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση. Κάθε ξενοδοχείο αποτελεί μία γνήσια έκφραση του τοπικού χαρακτήρα, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν αυθεντικές εμπειρίες συνδυάζοντας την τοπική παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική.

Η γαστρονομία αποτελεί επίσης αναπόσπαστη εμπειρία του επισκέπτη σε όλα τα ξενοδοχεία, με τα μενού να ενσωματώνουν τα καλύτερα υλικά του κάθε τόπου, αναδεικνύοντάς τα με τον καλύτερο τρόπο. Αυτήν την περίοδο η εταιρεία επεκτείνεται και σύντομα θα είναι παρούσα σε πέντε ηπείρους. Τα Grace Hotels είναι μέλος του Libra Group, ενός διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη.

Grace Santorini, Grace Mykonos (Ελλάδα)

Grace Vanderbilt, Grace Mayflower Inn & Spa, Grace White Barn Inn & Spa (ΗΠΑ)

Grace Cafayate (Αργεντινή)

***

Ανοίγουν Σύντομα

Grace Marrakech (Μαρόκο)

Grace St. Moritz (Ελβετία)

La Dolfina Grace (Αργεντινή)

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με τη V+O COMMUNICATION:

Τζίνα Ρουμπάκου, Account Director, τηλ. 2107249000 (233), e-mail: [email protected]

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ