Είναι η Κινέζικη μητρόπολη που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από την μαγεία της Νέας Υόρκης και μάλιστα όχι απλώς δεν συντρέχει λόγος αντιζηλίας… αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται να της κλέβει δυναμικά τη δόξα. Ανακαλύψτε εδώ τον next best thing!

Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

Η µεγαλύτερη µητρόπολη της Κίνας, η εκθαμβωτική Σαγκάη έχει πολλά χαρακτηριστικά! Ακµάζουσα οικονοµία, γκλάµουρ, µυστικισµό, φουτουριστικό ορίζοντα, πολυσύχναστους δρόµους και νόστιµα εδέσµατα και καταφέρνει να συνθέτει µια έκπληξη για όλες τις αισθήσεις.

Η µακρινή µεγαλούπολη ανήκει σίγουρα στους προορισµούς εκείνους στους οποίους αξίζει να αφιερώσετε πολλές ηµέρες, ενώ µόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αναφέρεται ως η… νέα Νέα Υόρκη. Τοποθετηµένη στις εκβολές του περίφηµου ποταµού Yangtze έχει τη δυναµική να εντυπωσιάσει ακόµα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Από τα must visit σηµεία οι φηµισµένοι κήποι Yu Yuan Garden, το πάρκο Jing’an µε τα πανέµορφα γλυπτά, το Κέντρο Τέχνης και φυσικά το Power Station of Art, το πρώτο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην ηπειρωτική Κίνα. Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα σας και «χαθείτε» στην οδό Nanjing Road, τον µεγαλύτερο εµπορικό δρόµο του κόσµου µε µήκος 5,6 χλµ. και περισσότερους από ένα εκατοµµύριο επισκέπτες καθηµερινά.Επίσης, ακολουθήστε τους ντόπιους στα µυστικά της τοπικής κουζίνας. Ένα είναι σίγουρο: όσο και αν µείνετε εδώ δεν θα είναι αρκετό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ