Σε μια εποχή που η βρετανική συνάφεια στον κόσμο φαίνεται να συρρικνώνεται, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να υπερέχει σε ορισμένα πράγματα.

“Είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο”, λέει ο Giles Rhys Jones, επικεφαλής της μάρκετινγκ για το What3Words (είναι μια εκκίνηση τεχνολογίας, αλλά μην αφήνετε να σας βγάλει). Και σκέφτεται ότι μπορεί να μας κάνει ακόμα καλύτερο.

Αποτέλεσμα εικόνας για What3Words

Ο συνδυασμός των απλών διευθύνσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (συνήθως) με ένα σύστημα (συνήθως) ιδιαίτερα ειδικών ταχυδρομικών κωδικών σημαίνει ότι μπορείτε να βρεθείτε γρήγορα στο σωστό σπίτι στη δεξιά γέφυρα της Victoria – που είναι το πιο δημοφιλές όνομα της οδού στη Βρετανία.

Dubai: Ταξίδι στην «όαση» της ερήμου

 Σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες (Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ), οι ταχυδρομικοί κώδικες καλύπτουν ένα πολύ ευρύ πεδίο, ενώ σε ορισμένες πόλεις – ναι, τη Βενετία σας κοιτάζω – το σύστημα αρίθμησης των δρόμων είναι περίπλοκο. “San Marco 1234” δεν είναι μεγάλη βοήθεια σε ένα λαβύρινθο των διαδρόμων, των γεφυρών και της πλατείας .
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για What3Words

Για να εντοπίσετε τον προορισμό σας ηλεκτρονικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε με προσοχή μια μεγάλη σειρά αριθμών σε μια συσκευή GPS. Αλλά η ιστορία είναι γεμάτη με τραγωδίες, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών θανατηφόρων αεροπορικών συντριβών, που περιλαμβάνουν εσφαλμένες συντεταγμένες.

Αντ ‘αυτού, ο Giles υπόσχεται μια ελκυστικά απλή λύση: «Όπου κι αν είσαι στον κόσμο, οπουδήποτε θέλεις να φτάσεις στον κόσμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρεις απλές λέξεις για να το περιγράψεις».

Η εταιρεία του χωρίζει την επιφάνεια της γης, συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής, της Ανταρκτικής, των ωκεανών και της λίμνης βάρκας στο Bognor Regis, σε πλατείες πλασματικής. Κάθε ένα μετρά 3 μέτρα έως 3 μέτρα.

Το τεμαχισμό και η κοπή του πλανήτη δημιουργεί συνολικά 57 τρισεκατομμύρια τετράγωνα. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να αναγνωριστεί χρησιμοποιώντας μόνο τρεις αγγλικές λέξεις.

Ορισμένες αξιοσημείωτες διευθύνσεις των τριών λέξεων που έχει αναθέσει η εταιρεία περιλαμβάνουν την πόρτα του αριθμού 10 Downing Street (drum.larger.occupy), το κέντρο του δακτυλίου Stonehenge (valve.simply.overture) και η κορυφή του πύργου Blackpool (size.crunch .rods).

Πόσες ξεχωριστές λέξεις χρειάζονται για να καλύψουν τον κόσμο; Είναι η ρίζα κύβων των 57 τρισεκατομμυρίων, η οποία, όπως πιθανότατα υπολογίσατε, είναι 38.485.

Με όλα τα παραγώγια που επιτρέπονται, αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί ακόμα και όταν απομακρύνετε οποιεσδήποτε αγενείς λέξεις και, για να αποφύγετε προβλήματα επικοινωνίας, όλα τα ομόφωνα (“ακούστε” και “εδώ”). Υπάρχουν περισσότερα από αρκετά λόγια για να περιηγηθείτε στον κόσμο, με μερικούς να αφήνουν να περιγράψουν το φεγγάρι.

Διαβάστε ακόμα:
Aegean – Tuesday Deals: Όλοι οι προορισμοί εξωτερικού με έκπτωση έως 40%!

Εννοιολογικά εντυπωσιακό, σίγουρα. Αλλά πώς μπορεί να βοηθήσει τον ταξιδιώτη;

Εάν κάνετε λήψη της εφαρμογής What3Words στο smartphone σας, μπορείτε να πατήσετε σε τρίο λέξεων και να οδηγηθείτε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χάρτη – στην περίπτωση ενός αεροδρομίου, για παράδειγμα, την κύρια είσοδο.

Αλλά το σύστημα γίνεται χρήσιμο μόνο όταν γνωρίζετε τη διεύθυνση τριών λέξεων του προορισμού σας. Με την πάροδο του χρόνου, τα ξενοδοχεία, τα αεροδρόμια και τα τουριστικά αξιοθέατα ενδέχεται να περιλαμβάνουν διεύθυνση What3Words στα στοιχεία επικοινωνίας τους. Μέχρι τότε, ο οδηγός σας μπορεί να χρεώσει.

Η Lonely Planet, η κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικών πρακτορείων στον κόσμο, περιλαμβάνει πλέον κώδικες τριών λέξεων για κάθε μία από τις θέσεις της τελευταίας έκδοσης ενός από τους οδηγούς της. Καλύπτει ένα έθνος το οποίο ενδέχεται να μην περιλαμβάνεται στα άμεσα προγράμματα ταξιδιού σας, εκτός αν περιλαμβάνει σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Ρωσίας και Κίνας: Μογγολία.

Σύρος: Καλοκαιρινές διακοπές στο νησί των Κυκλάδων

Αν βρεθείτε στην απομακρυσμένη δημοκρατία που είναι οπλισμένη με τον οδηγό Lonely Planet και ένα smartphone, τελειώνει η απογοητευτική επιχείρηση που προσπαθεί να μεταγλωττίσει μια διεύθυνση στο Κυριλλικό σενάριο στο τέλος του δρόμου.

Θέλετε να εντοπίσετε τη Μονή Gandan Khiid; Δεν χρειάζεται να το βρείτε σε έναν χάρτη γεμάτο από απίθανες μακριές διευθύνσεις στο δρόμο. απλά πληκτρολογήστε “upstarts.gangs.shuffle”.

Η Μογγολία ως έθνος εκτιμά Τις 3 λέξεις. Το ταχυδρομικό σύστημα και η εθνική τράπεζα σε αυτή την άσχημη γεωγραφική γη έχουν καταλάβει το σύστημα για να επιβάλλουν κάποια τάξη στο γεωγραφικό χάος. Ορισμένες επιχειρήσεις δημοσιεύουν ακόμη και μια ειδοποίηση που δείχνει τη διεύθυνσή τους σε τρεις λέξεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για What3Words

 “Είμαστε σε μια αποστολή να γίνει το παγκόσμιο πρότυπο για την τοποθεσία. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση θα κάνει τον κόσμο λιγότερο ενοχλητικό, πολύ πιο αποτελεσματικό και ασφαλέστερο “, λέει ο Giles Rhys Jones.

Η εφαρμογή που σε «στέλνει» διακοπές

Εν τω μεταξύ, εάν η μπαταρία του smartphone σας τελειώνει (ή έχετε περάσει 57 τρισεκατομμύρια £ για την περιαγωγή δεδομένων), ο οδηγός έχει ακόμα ένα τυπωμένο χάρτη.

πηγή: independent.co.uk

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ