Η μαγευτική παραλία Whitehaven εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων στο νησί Whitsunday, το οποίο είναι προσβάσιμο με πλοίο από την ηπειρωτική χώρα από τα τουριστικά λιμάνια Airlie Beach kai Shute Harbour, καθώς επίσης και από το νησί Hamilton.

Η παραλία τιμήθηκε με το πρώτο κρατικό βραβείο ως η καθαρότερη του Queensland στον διαγωνισμό του 2008 «Κρατήστε την Αυστραλία καθαρή», ενώ τον Ιούλιο του 2010 το CNN.com την ανέδειξε στην κορυφή της λίστας με τις πιο οικολογικές παραλίες του κόσμου. Στην παραλία δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κατοικίδια και απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα.

Η πανέμορφη παραλία είναι διάσημη για τη λευκή της άμμο, που αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο της προσδίδει ένα λαμπερό λευκό χρώμα. Το παράδοξο είναι ότι τα βράχια της περιοχής δεν περιέχουν αυτό το υλικό και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη άμμος ήρθε στην περιοχή από τα ρεύματα που δημιουργεί η θάλασσα εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Ίλιγγος με τις τιμές: Τα 5 πιο ακριβά σπίτια της Αθήνας

Σε αντίθεση με την κανονική άμμο, στην παραλία Whitehaven δεν διατηρείται η θερμότητα από τον ήλιο κι έτσι μπορεί κάποιος άνετα να χαρεί την αμμουδιά περπατώντας ξυπόλητος, ακόμα και τις πολύ ζεστές ημέρες.

Η άμμος είναι πολύ λεπτή, και μπορεί να βλάψει ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, αν και είναι καλή για το γυάλισμα ακόμα και κοσμημάτων.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...

Μοναδικά φυσικά φαινόμενα: Από την «πύλη της κόλασης» μέχρι τα λουλούδια στην έρημο Atacama

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ