Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νομού Ξάνθης, η Σταυρούπολη, θα αποτελέσει την ιδανική βάση για περιηγήσεις στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού.

Μόλις 28 χλμ μακριά από την Ξάνθη, η Σταυρούπολη θα εμφανιστεί μπροστά σας μετά από μια όμορφη διαδρομή στη φύση, τα γάργαρα νερά και τα πέτρινα γεφύρια.

Πνιγμένος στο πράσινο, μέσα στην κοιλάδα του Νέστου, ο πανέμορφος, χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός, οικισμός αποτελείται από καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα σπίτια με φιλόξενες αυλές

Περπατώντας στα λιθόστρωτα στενά δρομάκια της Σταυρούπολης θα φτάσετε στην κεντρική πλατεία με το μεγάλο πλάτανο, από την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στο χωριό.

Λίγο έξω από το χωριό θα βρείτε τον σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου ξεκινά η διαδρομή ως τους Τοξότες, μια μαγευτική εμπειρία, αφού περνά δίπλα από το ποτάμι, περνώντας μέσα από ένα πυκνόφυτο, παραμυθένιο τοπίο.

2,5 ώρες από την Αθήνα υπάρχει ένα χωριό με καταρράκτες και σκοτεινή ιστορία

Απολαύστε την διαδρομή ως τις όχθες του Νέστου, που βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια από το χωριό και κάντε μια βόλτα με τα άλογα, που θα βρείτε εκεί.

Μπορείτε ακόμα να ανακαλύψετε τα μυστικά του ποταμού με καγιάκ, αλλά και να περπατήσετε μέσα στη φύση.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Σταυρούπολη και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

5 προορισμοί για ζευγάρια για την 28η Οκτωβρίου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ