Σε ένα παγωμένο «βασίλειο» έχει μετατραπεί η πόλη Χαρμπίν στην βορειοανατολική Κίνα, που φιλοξενεί ένα από τα πιο διάσημα κι εντυπωσιακά φεστιβάλ πάγου, στο πλαίσιο του οποίου καλλιτέχνες έχουν κατασκευάσει μια πόλη έκτασης 20 στρεμμάτων κυριολεκτικά φτιαγμένη από πάγο και η οποία αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες τους επόμενους μήνες.  

- Advertisement -

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως και τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών αναμένεται κατά τη διάρκεια των εορτασμών της έλευσης του κινεζικού νέου έτους, μεταξύ 15 και 23 Φεβρουαρίου.

Η πιο μακριά γυάλινη γέφυρα του κόσμου άνοιξε! Που βρίσκεται;

Αποτέλεσμα εικόνας για 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν

Φώτα led, τα οποία ελέγχονται από υπολογιστή, δίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα στα αξιοθαύμαστα γλυπτά από πάγο, που αναπαριστούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου, όπως ο Ναός του Ουρανού του Πεκίνου, η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αλλά και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα της Μπανγκόκ.

Τα κορυφαία μέρη του κόσμου που έλειψαν περισσότερο στους ταξιδιώτες κατά την καραντίνα

Σχεδόν 180.000 κυβικά μέτρα πάγου και 150.000 κυβικά μέτρα χιονιού, όπως αναφέρει το Russia Today, χρησιμοποιήθηκαν για να χτιστούν τα μαγευτικά γλυπτά. Απαιτήθηκε η εργασία 10.000 ατόμων για να ολοκληρωθούν οι κατασκευές, οι οποίες καλύπτουν έδαφος 600.000 τ.μ. (όσο περίπου 84 γήπεδα ποδοσφαίρου) στις όχθες του ποταμού Σονγκούα.

Αποτέλεσμα εικόνας για 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν

Υπολογίζεται πως το 2017 το φεστιβάλ συγκέντρωσε 28.7 δισεκατομμύρια κινέζικά γουάν, δηλαδή 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από τον τεράστιο αριθμό των τουριστών που έκαναν μία βόλτα στην έκθεση.

Και για όσους ανησυχούν πως τα γλυπτά θα λιώσουν σύντομα, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές, καθώς το Χαρμπίν είναι μία από τις κρύες πόλεις της Κίνας, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν συχνά στους… -35 βαθμούς Κελσίου.

Η εντυπωσιακή ανακάλυψη που θα ενθουσιάσει τον κόσμο!

Νέα Ζηλανδία: Μια πόλη που πωλείται για 7,5 εκατ. δολάρια (εικόνες, βίντεο)

Σχετική εικόνα

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1983 και έκτοτε έχει καθιερωθεί ως ετήσιο ραντεβού για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

πηγή:cnn.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ