Αρχίζει στις 15 Ιουνίου στην Ύδρα ένα δεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας, προς τιμήν του μεγάλου τέκνου του νησιού Ανδρέα Μιαούλη, του ναυάρχου του ελληνικού στόλου στην διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, που η επιτυχής του έκβαση, οδήγησε στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

 

Μαζί με τον Μιαούλη η Ύδρα τιμά και δεκάδες άλλα παιδιά της ναυμάχους, πλοιοκτήτες-καπεταναίους, μπουρλοτιέρηδες και απλούς ναύτες που πολέμησαν και αρκετοί απ αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για τον μεγάλο σκοπό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιαούλεια 2017

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, Μιαούλεια 2017, έχουν ενταχθεί πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ημερίδων, παραστάσεων, θέατρο του δρόμου, μια συναυλία με την Γλυκερία, ένα δρώμενο αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, μιας από τις πιο ένδοξες στιγμές του αγώνα που σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς και κλείνει με μια θεαματική καύση πυροτεχνημάτων το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου.

Ξεκινούν τα " Μιαούλεια 2017"στην Ύδρα!!Δείτε Το 10ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων!(photo)Αποτέλεσμα εικόνας για Μιαούλεια 2017

Αξίζει να τονιστεί ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνονται στο νησί πλήθος εικαστικών εκθέσεων με καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν συμβάλει να μπει η Ύδρα στον παγκόσμιο χάρτη του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι. Στα παλιά σφαγεία του νησιού το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου οργανώνει την έκθεση «KARA WALKER – FIGA» που εγκαινιάζεται στις 20 Ιουνίου. Στο αρχοντικό του Γεωργίου Σαχτούρη, παππού του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη ο εικαστικός και επιμελητής Δημήτριος Αντωνίτσης οργανώνει την ετήσια έκθεση «το Σχολείο», με τίτλο της φετινής «Gestalt» και εγκαίνια στις 23 Ιουνίου.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Τι προσέχουν πάντα οι αεροσυνοδοί στους επιβάτες;Ξέρεις;

Στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη εγκαινιάζεται στις 21 Ιουνίου, έκθεση ζωγράφων που ζουν και εργάζονται στην Ύδρα με επιμελητή της έκθεσης τον Δημήτρη Φατούρο.
Ο Δήμος της Ύδρας σας καλεί να επισκεφθείτε το νησί και να γιορτάσετε μαζί με τους κατοίκους και τους Φίλους της Ύδρας μια επέτειο τόσο σημαντική για την ιστορία μας αλλά και για το πολύτιμο αγαθό της Ελευθερίας, το βασικότερο ίσως και ουσιαστικότερο από τα δικαιώματα του ανθρώπου.

πηγή:thetoc.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ