Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας

- Advertisement -

Στα ταξιδιωτικά βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο η κορυφαία βρετανική εφημερίδα, 75.000 αναγνώστες της ψήφισαν και ανέδειξαν τις τοπ 20 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες απολαμβάνουν να ταξιδεύουν.

Διθύραμβοι της Guardian για ελληνικό νησί. «Εκεί πηγαίνουν οι Αθηναίοι που… ξέρουν»

Η Ελλάδα και φυσικά βρίσκεται ανάμεσά τους, καταλαμβάνοντας μάλιστα υψηλή θέση στην ιεραρχία των επιλογών των βρετανών ταξιδιωτών.

Ανάμεσα στις χώρες που ξεχώρισαν, λοιπόν, στα Travel Awards της Telegraph η Ιταλία, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση για ακόμη μία φορά, κερδίζοντας στα σημεία τις μεγάλες ανταγωνίστριές της Γαλλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με την άποψη των αναγνωστών της Telegraph η Ιταλία διαθέτει ένα άκρως ενδιαφέρον “πακέτο” όπου κανείς μπορεί να συνδυάσει την τέχνη με την ιστορία, τη γαστρονομία με την οινογευσία, το ιδανικό κλίμα με τις εξορμήσεις στην υπέροχη ιταλική εξοχή.

Στην ίδια θέση συναντάται και φέτος η Κροατία, η οποία με την ενδιαφέρουσα ακτογραμμή και τις αμμουδερές παραλίες, το μικρής διάρκειας ταξίδι από την Βρετανία αλλά και την γενικότερη value for money φιλοσοφία της διατήρησε την τέταρτη θέση στις επιλογές των Βρετανών ταξιδιωτών.

Η Ισπανία αυτή τη χρονιά σκαρφάλωσε τρεις θέσεις πιο πάνω συγκριτικά με πέρυσι –συγκεκριμένα κατέλαβε την έκτη θέση–, ενώ η Γαλλία έπεσε στην ένατη, από την όγδοη που βρισκόταν την προηγούμενη χρονιά.

Τρεις θέσεις πιο πάνω αναδείχθηκε φέτος και η Πορτογαλία, η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση, σε αντίθεση με την Ελβετία που έπεσε τέσσερις θέσεις πιο κάτω από πέρυσι, καταλαμβάνοντας την 11η στη φετινή ψηφοφορία.

Σημαντική ήταν και η άνοδος του Μαυροβουνίου, το οποίο σκαρφάλωσε εφτά θέσεις πιο πάνω συγκριτικά με πέρυσι, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στη λίστα των επιλογών των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας.

Η Daily Mail παραληρεί με ελληνικό προορισμό: «Πηγαίνετε προτού μολυνθεί από τους τουρίστες»!

 

Η Ελλάδα παρόλη την οικονομική κρίση που περνάει τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών της, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά την ανέδειξαν στην τρίτη θέση ανάμεσα στις τοπ 20 αγαπημένες ευρωπαϊκές επιλογές τους. Τα αμέτρητα και πανέμορφα, ειδυλλιακά νησιά, ο ελληνικός ήλιος και ο καταγάλανος ουρανός, οι ονειρικές ακρογιαλιές με τα παραδεισένια νερά και το εξαιρετικό φαγητό λειτουργούν σαν άλλες “σειρήνες” για τους τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν να μην πτοούνται από όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, ψηφίζοντάς την ξανά και ξανά ως έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα της Telegraph όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την ψηφοφορία των αναγνωστών της

Πηγή: www.greekguide.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ