Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους οικισμός της όμορφης Τήνου, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γραφικές καμάρες, πλακόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια, πανέμορφα υπέρθυρα, παραδοσιακό πλυσταριό, μαρμάρινες κρήνες, φυσικές πηγές και άφθονα τρεχούμενα νερά.

 

Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Τήνου βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα και πιο γραφικά χωριά του νησιού, η Αγάπη.

Aegean: Ταξιδέψτε με έκπτωση 40%! Νέα super προσφορά

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικής

 

Κατά τον Μεσαίωνα, ονομαζόταν Πέρασμα, καθώς την εποχή εκείνη οδηγούσε στην τότε πρωτεύουσα του νησιού.

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΧτισμένο με τη χαρακτηριστική κατάλευκη αρχιτεκτονική στις πλαγιές του βουνού, αγναντεύει καταπράσινες ρεματιές, γραφικά γεφύρια και περιστεριώνες.

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΤο χειμώνα 30 μόλις άνθρωποι ζούνε στο Αγάπη.

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΤο σκηνικό αλλάζει εκεί κοντά στο Πάσχα. Τα σπίτια αρχίζουν να δέχονται τους ανθρώπους τους, οι αυλές γεμίζουν χρώματα και αρώματα από τα λουλούδια. Πλησιάζοντας στον Δεκαπενταύγουστο είναι όλοι εκεί, παππούδες, παιδιά, εγγόνια, μα και φίλοι.

Το άγνωστο ελληνικό χωριουδάκι με τα μοναδικά λουτρά στο είδος τους στην Ευρώπη

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΗ ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από τη ζωντάνια των ανθρώπων. Οι νοικοκυρές μαγειρεύουν μανιωδώς τοπικά εδέσματα για να ευχαριστήσουν και να ”ενώσουν” την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα:
Ντολτσό: Η Παλιά Πόλη της Καστοριάς είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι!

 

Φωνές, γέλια, παιχνίδια… η πλατεία δεν είναι πια άδεια! Οι αυλές των σπιτιών γεμάτες ζωή! Γέλια, αγκαλιές, φιλιά και ανταμώματα αφού πρέπει να ειπωθούν όλα τα νέα από την προηγούμενη χρονιά.

 

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΟι νησιώτες είναι ανοιχτόκαρδοι και θερμοί. Φιλόξενοι και γελαστοί. Λες και δεν τους αγγίζουν τα προβλήματα, λες και τα αφήνουν όλα πίσω τους.

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΆνθρωποι που σε βάζουν στο σπίτι τους, στη ζωή τους μα το κυριότερο στην καρδιά τους. Σε κερδίζουν και θέλεις να πάς ξανά και ξανά σ΄ αυτό το μαγευτικό χωριό.

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΥπάρχει κάτι δυνατό ή καλύτερα κάτι “μαγικό” που δένει όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Και όμως! Αυτά είναι τα μέρη της Ελλάδας προτιμούν οι τουρίστες

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικήςΤους δένει με τον τόπο αλλά και με τα πρόσωπα. Σου το λένε όλοι οι χωριανοί, αλλά δεν το καταλαβαίνεις! Θα το νιώσεις όταν το ζήσεις, όταν επισκεφτείς το χωριό από την πρώτη κιόλας φορά.

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικής

Ίσως να φταίει και το όνομα που παρεμπιπτόντως, οι κάτοικοι του χωριού του το έδωσαν λόγω του ναού του Αγίου Αγαπητού (μάρτυρος και Πάπα).

 

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικής

 

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικής

 

Το κατάλευκο ελληνικό χωριό που το λένε.. Αγάπη. Εικόνες σαν καμβάς ζωγραφικής

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ