Το χωριό Inakadate της Ιαπωνίας είναι γεμάτο ζωγραφιές. Όχι σε πινακίδες δρόμων, όχι σε τοίχους κτιρίων, αλλά στα κτήματα παραγωγής ρυζιού.

- Advertisement -

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Inakadate της Ιαπωνίας

Οι παραγωγοί άρχισαν πριν λίγα χρόνια να δημιουργούν σχέδια από διάφορα είδη ρυζιού και το εγχείρημά τους, έχει κάνει διάσημο το χωριό, σε όλον τον κόσμο.

Σχετική εικόνα

Υπάρχει ειδική επιτροπή που κάθε χρόνο αποφασίζει τι σχέδια θα φτιάξουν οι παραγωγοί του χωριού. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι ζητούν από καθηγητές καλλιτεχνικών να ζωγραφίσουν τα σχέδια. Μετά, τοποθετούν το κάθε είδος ρυζιού που το καθένα έχει το χρώμα του, στα σημεία που πρέπει, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Το θρυλικό arty στέκι του μαμαδίστικου φαγητού στα Πετράλωνα!Η ιστορία του ξεκινά πίσω στο 1991…

- Advertisement -

Ο αντιδήμαρχος Yukio Kasai, δηλώνει: «Το χωριό έχει μεγάλη ιστορία στην παραγωγή ρυζιού. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να προσελκύσουμε στο χωριό τουρίστες. Οι ζωγραφιές που φτιάχνουμε προέρχονται από 7 διαφορετικά είδη φυτών ρυζιού».

Αποτέλεσμα εικόνας για Inakadate της Ιαπωνίας

Και συνεχίζει: «Θέλει πολύ δουλειά. Μια μεγάλη ομάδα ατόμων μαρκάρει σε κάθε σχέδιο ποιο είδος φυτού θα μπει πού, ώστε να βγει σωστό το αποτέλεσμα. Φέτος, προσφέρθηκαν 1.300 άτομα να βοηθήσουν στη δημιουργία σχεδίων».

Κραυγές απόγνωσης και σπαραγμοί στα αζήτητα: Το νεκροταφείο ψυχών της Ελλάδας

Από την επιλογή του σχεδίου μέχρι την τελειοποίησή του χρειάζονται συνολικά 3 ολόκληροι μήνες. Τα σχέδια αλλάζουν κάθε χρόνο, για αυτό τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στο χωριό για να τα θαυμάσουν.

πηγή:newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ