Το Καρπενήσι και η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας είναι για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στο κέντρο της Ελλάδας, ένας ιδιαίτερα αγαπημένος προορισμός.To Μεγάλο Χωριό,είναι από τα διασημότερα και πιο ανεπτυγμένα χωριά της Ευρυτανίας!

Και όχι άδικα, αφού η αυθεντική και λίγο ρετρό αισθητική του σε συνδυασμό με τα καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια ανάμεσα στα λιθόστρωτα καλντερίμια του θα σας κάνουν να το λατρέψετε!

Road Trip στις Άλπεις της… Eλλάδας! (photos)

karpenhsi evrutaniaΑπέχει 20 χλμ. από το Καρπενήσι και δεσπόζει αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 750 μ. στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα.

Εκδρομή στο Καρπενήσι: Οι 9 τίμιες στάσεις στην Ευρυτανία για ζουμερά μεζεδάκια

Φτάνοντας θα αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και θα ανεβείτε τη μικρή ανηφορίτσα μέχρι την πλατεία του, η οποία βρίσκεται σε… ανοιχτό διάλογο με το βουνό, προσφέροντάς μας απλόχερα γερές δόσεις οξυγόνου! Αποχωριστείτε τη για λίγο για να εξερευνήσετε τον παραδοσιακό οικισμό και να εντρυφήσετε ακόμα περισσότερο στην ιστορία του τόπου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής!

Διαβάστε ακόμα:
Πελοπόννησος: Tα 10 πιο όμορφα χωριά της σε βουνό και θάλασσα, για ωραίες εκδρομές μετά το lockdown!

Αν δεν χορτάσατε ομορφιά και θέλετε μια ακόμα μεγαλύτερη βόλτα, συνεχίστε στο στενό λιθόστρωτο δρομάκι (1,5 χλμ.) που καταλήγει στο πέτρινο γεφύρι του Αλή Πασά, για να περάσετε απέναντι στον οικισμό του Γαύρου.

Μπορείτε να φτάσετε και με το αυτοκίνητο αλλά με πολλή προσοχή, μιας και ο δρόμος είναι τόσο στενός που δεν χωράνε μεγάλα οχήματα.

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ