50 χρόνια από το θάνατο του αιώνιου επαναστάτη. Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, άφησε τη τελευταία του πνοή στο χωριό Λα Ιγκέρα, της Βολιβίας. Το χωριό από εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ποτέ ξανά το ίδιο.

Το χωριό επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο το κόσμο

Μπορεί πλέον να έχει αλλάξει όλος ο κόσμος, αλλά στο χωριό αυτό πνέει διαφορετικός αέρας. Το χωριό επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο το κόσμο, οργανωμένες εκδρομές από δυτικούς τουρίστες που θέλουν να φωτογραφηθούν στο τελευταίο σημείο που στάθηκε όρθιος ο Ερνέστο, δίνουν τα προς το ζην στους ντόπιους, αλλά όταν οι ξένοι φεύγουν, τιμούν σαν Θεό τον Τσε.

Κυριολεκτικά, αφού πιστεύουν ότι είναι ένας είδος θεότητας, που ποτέ δεν εγκατέλειψε το χωριό. Άλλωστε αν μιλήσεις με τους γηραιότερους κατοίκους, έχουν να σου διηγηθούν πολλές ιστορίες, για θαύματα που πιστεύουν ότι τα έκανε ο Τσε.

 

Όταν έφτασε ο Ερνέστο στη Λα Ιγκέρα, τον ήξερε όλος ο κόσμος, αλλά όχι αυτοί φτωχοί χωρικοί. Στα μάτια του είδαν τον Μεσσία. Στο μικρό χρονικό διάστημα που έζησε εκεί, κατάφερε και άλλαξε νοοτροπίες αιώνων. Κάθε φορά που μιλούσε, δεν έλειπε κανείς, η πλατεία γέμιζε για να ακούσει τα λόγια του επίγειου Θεού.

Διαβάστε ακόμα:
Γνωρίστε ένα μικρό χωριό της Ισλανδίας που μοιάζει να έχει βγει από...σελίδες παραμυθιού!

4 κόλπα για να ρίξετε κι άλλο την τιμή για το Airbnb σπίτι που θέλετε

Όταν έφτασε ο Ερνέστο στη Λα Ιγκέρα, τον ήξερε όλος ο κόσμος, αλλά όχι αυτοί φτωχοί χωρικοί. Στα μάτια του είδαν τον Μεσσία.

Όταν ήρθαν οι στρατιωτικοί να τον σκοτώσουν, δεν τον πρόδωσε κανείς. Τα λεφτά τους δεν είχαν δύναμη σε αυτή την ορεινή πλευρά της γης.

Μπορεί οι σφαίρες να τον σκότωσαν, αλλά τα λόγια του ακουγόνται ακόμα σε αυτό το χωριό. Είναι οι πρώτες ιστορίες που μαθαίνουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Το πείραμα του Ταλίν: Τι συμβαίνει όταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι δωρεάν σε μία πόλη

Κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου ο Τσε ξαναζεί, και όποιος μπορεί να επισκεφθεί το χωριό, θα ζήσει μια εκπληκτική εμπειρία, που θα τον σημαδέψει για μια ζωή.

Πηγή:| E-Radio.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ