Ύδρα λιμάνι

Γραφική και αρχοντική, η Ύδρα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, συγκεντρώνει πολλούς «άσους» στο μανίκι της. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ποιοτική χαλάρωση, ρομαντικές βόλτες, ιστορικές περιηγήσεις και εξορμήσεις στην φύση. Τώρα που ανοίγει ο καιρός και με αφορμή το επερχόμενο τριήμερο, βάζουμε πλώρη για ένα ρομαντικό getaway στην Ύδρα!

Ύδρα λιμάνι

Η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσετε προσεγγίζοντάς τη με το δελφίνι, είναι τα χαρακτηριστικά πετρόχτιστα κτήρια που θυμίζουν ζωγραφιά, τα γαϊδουράκια που αποτελούν το μοναδικό μέσο μεταφοράς εδώ μαζί με τα θαλάσσια ταξί, και τα μαγαζιά του λιμανιού.

Γαιδουράκι στην Ύδρα

Πώς να πάτε

Η Ύδρα συνδέεται με συχνά δρομολόγια με τον Πειραιά, τον Πόρο και τις Σπέτσες. Απέχει περίπου 2 ώρες με το δελφίνι ή τα νέου τύπου ταχύπλοα πλοία. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε οδικώς στο Μετόχι στην Πελοπόννησο, που είναι κοντά στην Ερμιόνη και από εκεί να μεταβείτε στην Ύδρα με θαλάσσιο ταξί ή καραβάκι.

Μετακίνηση

Ένα από τα πιο γραφικά πράγματα στην Ύδρα είναι η έλλειψη οχημάτων. Στους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, πλην ορισμένων του δήμου. Η μετακίνηση γίνεται με τα πόδια και με γαϊδουράκια, τα οποία μπορεί κανείς να τα βρει στο λιμάνι. Για την μετάβαση στις παραλίες, μπορεί κανείς να πάει με καραβάκι. Υπάρχουν καραβάκια που κάνουν προγραμματισμένα δρομολόγια και κοστίζουν λιγότερο και θαλάσσια ταξί που κοστίζουν περισσότερο, αλλά συμφέρουν αν η παρέα είναι μεγάλη. Τα καραβάκια αυτά ξεκινάνε μπροστά από την Μητρόπολη στο λιμάνι.

Ύδρα λιμάνιΓιατί να πάτε στην Ύδρα

1. Στο νησί δε χρειάζεται μεταφορικό μέσο! Πας με το καράβι, σε αφήνει εκεί και δε χρειάζεται να ανησυχείς για τη μεταφορά σου, αφού όλα είναι κοντά.

2.Απέχει μόλις μια ώρα και τριάντα λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά, αν επιλέξεις να μεταβείς με flying dolphin.

3.Είναι κοσμοπολίτικο νησί και κάθε χρόνο πολλοί celebrities επιλέγουν να περάσουν ήρεμες στιγμές σε αυτό.

4.Το νησί είναι για όσους αγαπούν το περπάτημα. Αν κάνεις βόλτα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τους ανεμόμυλους που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του λόφου του Αγίου Αθανασίου. Θα απολαύσεις μοναδική θέα.

Ύδρα καράβια

5.Μη ξεχάσεις να επισκεφτείς το Ιστορικό Μουσείο της Ύδρας αλλά και διάφορα αρχοντικά που θα δεις τριγύρω σου.

6.Φαγητό, καφές και χαλαρή διασκέδαση είναι αυτό που θα συναντήσεις στην Ύδρα. Μην περιμένεις έξαλλες καταστάσεις. Οι τιμές πάντως είναι σχετικά προσιτές

Avatar
Σίσσυ Παστελάκου

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ