Αποτελεί την ιδανική ευκαιρία αν επιθυμείτε να ζήσετε σε ένα ερημονήσι! Εγγύηση η απομόνωση! Πράγματι, η γαλλική κυβέρνηση αναζητά ένα νέο ζευγάρι να αναλάβει τα ινία του μικροσκοπικού νησιού Quéménès της Βρετάνης.

Κι αυτό γιατί οι σημερινοί κάτοικοι, που είχαν επιλεγεί πριν από 10 χρόνια, αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Ακριβώς πριν δέκα χρόνια, η Υπηρεσία για την Παράκτια Προστασία της Γαλλίας αναζητούσε εθελοντές οι οποίοι θα ήταν πρόθυμοι να ζήσουν μια ξεχωριστή περιπέτεια και εμπειρία. Το Quéménès ένα νησί με άμμο, βράχια και άφθονη πρασινάδα στο αρχιπέλαγος Molène, λίγο έξω από την ακτή της βορειοδυτικής Βρετάνης αποτελεί σπίτι για φώκιες, θαλασσοπούλια και ενός κοπαδιού από μαύρα πρόβατα. Αυτό που μένει, είναι βέβαια να βρεθούν οι νέοι του κάτοικοι.

- Advertisement -

Black Friday: Πετάμε για τους πιο hot προορισμούς με την Qatar Airlines σε τιμές που δε θα ξαναβρείτε!

Όπως γράφει το BBC, μετά από χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης κατοχής, οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του Quéménès εγκατέλειψαν το νησί πριν από 25 χρόνια. Το 2007, το νησί υποδέχτηκε τους David και Soizic Cuisnier με σκοπό να το κρατήσουν στη ζωή… Σήμερα, το ζευγάρι μαζί με τα δυο παιδιά τους, ετοιμάζονται να πουν αντί σε αυτόν τον απομονωμένο παράδεισο καθώς θέλουν τα παιδιά τους να μορφωθούν σε σχολείο.

Μέχρι στιγμής, οι σοβαροί υποψήφιοι για τη «δουλειά» είναι 20 – οι τυχεροί αντικαταστάτες θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα πρέπει να εγκατασταθούν με το νέο έτος.

«Καταφέραμε και μετατρέψαμε τη φάρμα σε μια κερδοφόρα επιχείρηση…», λέει ο David ο οποίος έχει αναλάβει, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του, τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες . Το νησί έχει επάρκεια σε ενέργεια χάρη στις ανεμογεννήτριες και τους ηλιακούς συλλέκτες και όσο για το νερό, τροφοδοτείται από το νερό της βροχής.

Το Λονδίνο της Ελλάδας! Ποια πόλη έχει το δικό της «Big Ben»;

Top Choices: Τα 25 μέρη που οι travel experts θεωρούν must προορισμούς για το 2018

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ