Οι πλατείες ήταν ανέκαθεν σημείο συνάντησης. Ήταν κι αυτές που κρατούσαν την αίσθηση της «γειτονιάς» ψηλά, εκεί όπου θα μπορούσες να δεις γνωστούς να πεις τα νέα σου και καμιά φορά να γκρινιάξεις για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου.

Πολλές πλατείες της Αθήνας δεν έχουν την ζωή που είχαν παλαιότερα. Όμως υπάρχουν κάποιες που σφύζουν από ζωή και σου προκαλούν χαμόγελα και αισιοδοξία.

Αθήνα: 7 υπέροχα μαγαζιά με κήπους και «μυστικές» αυλές για να απολαύσεις τον καφέ σου! (photos)

Πλατεία Μεσολογγίου

Αν ανηφορίσεις προς το Παγκράτι από την οδό Αστυδάμαντος προς το Παγκράτι, στα δεξιά σου θα δεις της πλατεία Μεσολογγίου. Μια όμορφη πλατεία, που το απόγευμα γεμίζει από φωνές παιδιών. Γύρω γύρω υπάρχουν καφέ και ταβερνάκια και ο κόσμος μαζεύεται ώστε να χαρεί την ησυχία που το προσφέρει.

Αθήνα: Ποιο είναι το παραδοσιακό καφενείο που αντί για τσίπουρα σερβίρει μπύρες και παίζει ροκ μουσική; (photos)

Πλατεία Δεξαμενής

Στα όρια του Κολωνακίου και ενώ φτάνεις στο Λυκαβηττό, η πλατεία Δεξαμενής δεν είναι τόσο ευρύχωρη όμως, τα παιδιά μαζεύονται να παίξουν μπάλα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ανοίγει και το ομώνυμο σινεμά. Το καφέ που βρίσκεται στην κορυφή της πλατείας είναι πάντα γεμάτο και το πράσινο γύρω σου δεν μαρτυρά ότι είσαι μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Πλατεία Νέα Σμύρνης

Η πλατεία των πλατειών. Δεν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλη πλατεία αλλού στην Ελλάδα. Και είναι πάντα γεμάτη, ακόμα και της καθημερινές. Μπαρ, καφέ, εστιατόρια, σιντριβάνια και έφηβοι που κάνουν skate, κάνουν την πλατεία Νέας Σμύρνης ίσως την πιο ζωντανή πλατεία του λεκανοπεδίου.

Πλατεία Προσκόπων

Κοντά στο σταθμό του μετρό του Ευαγγελισμού και στο Καλλιμάρμαρο, η αγαπημένη πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι, είναι γεμάτοι από μαγαζιά, που ακόμα και τις καθημερινές έχουν κόσμο. Στο κέντρο της, τα παιδιά το απόγευμα μπορεί να στήσουν ένα μονό ποδόσφαιρο, γεμίζοντας με φωνές αυτήν την πλατεία που μοιάζει κρυφή, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση…

Αθήνα: 7 υπέροχα μαγαζιά με κήπους και «μυστικές» αυλές για να απολαύσεις τον καφέ σου! (photos)

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Λίγο κάτω από το Σύνταγμα, η πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι στέκι της νεολαίας και ιδίως το καλοκαίρι, ο κόσμος είναι παντού. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πλατείες, δεν φιλοξενεί παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο ή άλλα παιχνίδια, αλλά είναι σημείο συνάντησης για διασκέδαση από το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ