Tο κομμάτι του Αμβούργου  που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα, είναι ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, λίγο έξω από το διάσημο λιμάνι.

Σχετική εικόνα

- Advertisement -

Ξεκινώντας από τα ανατολικά, η περιοχή Speicherstadt με τις παλιές γέφυρες, αποτελεί το μεγαλύτερο ενιαίο συγκρότημα αποθηκών στον κόσμο, αλλά και ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης. Εδώ αποθηκεύονται πολύτιμα προϊόντα όπως καφές, τσάι, κακάο, μπαχαρικά, ακόμη και ανατολίτικα χαλιά. Τα πολυώροφα κτήρια νεογοτθικής αρχιτεκτονικής με κόκκινα τούβλα στη εξωτερική τους πρόσοψη, πύργους και τζαμαρίες, δημιουργούν μια μοναδική εικόνα, ενώ από το 2009 πολλά από αυτά βρίσκονται υπό ανάπλαση και ορισμένα έχουν μετατραπεί σε μουσεία και αίθουσες τέχνης.

Λίγο πιο νότια, βρίσκεται η Hafencity  μια πόλη μέσα στην πόλη όπου λαμβάνει χώρα ένα απο τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης στην Ευρώπη. Εκεί, σε ένα μεγάλης έκτασης σημείο του λιμανιού, δημιουργείται ένα νέο προάστιο που φιλοξενεί γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα, κτήρια πολιτισμού, ψυχαγωγίας αλλά και περιοχές κατοικιών που αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη γερμανική αρχιτεκτονική. Στα αρχιτεκτονικά διαμάντια ανήκει και η «Φιλαρμονική του Έλβα», μία νέα, εντυπωσιακή αίθουσα συναυλιών στην στέγη μίας αποθήκης, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Από το εντυπωσιακό της κτήριο θα μπορεί κανείς να απολαμβάνει τη θέα ως τον Έλβα αλλά και να θαυμάζει τα πλοία στο λιμάνι.

Η προβλήτα St. Pauli Landungsbrücken, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της πόλης και ταυτόχρονα κομβικό σημείο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς εδώ βρίσκεται η αφετηρία των ποτάμιων συγκοινωνιών και ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τέλος, στο δυτικό άκρο της πόλης, η διάσημη Fischmarkt με φρέσκα ψάρια και πολλά ακόμη καλούδια, περιμένει τους ξενύχτηδες κάθε Κυριακή ξημερώματα για σάντουιτς με φρέσκο ψάρι, αλλά και ζωντανή μουσική. Η συνήθεια αυτή υπάρχει από τον 18ο αιώνα και αποτελεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού της πόλης, γι’ αυτό δεν πρέπει να την χάσετε.

Πλοιάρια ξεκινούν από διάφορα σημεία του λιμανιού και αποτελούν ένα ιδιαίτερο μέσο για να θαυμάσετε την πόλη.

Ταξίδι στις ελληνικές «Σεϋχέλλες»

Η λίμνη Alster

Εκτός από τον Έλβα, το υδάτινο περιβάλλον στο Αμβούργο, συμπληρώνεται και από μια μεγάλη λίμνη, την Alster, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα μικρότερο (Binnenalster) και ένα μεγαλύτερο (Außenalster) και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης.

Γύρω της θα δείτε παλιά αρχοντικά και μέγαρα, αλλά και πάρκα και χώρους αναψυχής, που ειδικά τις ζεστές ημέρες του χρόνου, γεμίζουν από μικρούς και μεγάλους που λιάζονται στο γρασίδι, κάνουν πικ νικ, αθλούνται και κάνουν βόλτες. Πολλά ατμόπλοια κάνουν τον περίπλου της λίμνης και των καναλιών, προσφέροντας μοναδικές οπτικές της πόλης.

Η μεγάλη λίμνη είναι επίσης ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, της κωπηλασίας και του καγιάκ.

Η «παράνομη» Reeperbahn

Στη λαϊκή συνοικία Sankt Pauli, ο δρόμος Reeperbahn αποτελεί μια από τις πιο διάσημες περιοχές με οίκους ανοχής, strip show και sex shops στον κόσμο, ενώ πλέον έχει καθιερωθεί και ως μία εναλλακτική πολιτιστική σκηνή, στην οποία έχουν βρει στέγη ακόμα και θεατρικά μιούζικαλ.

Σε αυτό το μέρος θα βρείτε επίσης αναρίθμητα bar, μπυραρίες και μέρη για φαγητό, αλλά και το Star Club, ένα θρυλικό μαγαζί, όπου στο ξεκίνημά τους έδωσαν μία από τις πρώτες τους συναυλίες οι άγνωστοι τότε Beatles.

Τα πιο περίεργα μέρη για ελεύθερο camping

Αρκετά κοντά βρίσκεται και το λούνα παρκ Hamburger DOM, το μεγαλύτερο πανηγύρι του Βορρά.Το Αμβούργο διαθέτει επίσης πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και άρτιες τουριστικές υποδομές.

Πηγή: clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ