Home Travel News 11 πόλεις-φαντάσματα που καθηλώνουν όλο τον κόσμο (μέρος Β)

11 πόλεις-φαντάσματα που καθηλώνουν όλο τον κόσμο (μέρος Β)

Μια εγκαταλελειμμένη πόλη χρυσοθήρων, ένα στοιχειωμένο χωριό ψαράδων μαργαριταριών και ένα μυστηριώδες εγκαταλελειμμένο νησί, οι πόλεις φαντάσματα που σας παρουσιάζουμε μοιάζει να έχουν παγώσει στο χρόνο.

Πάρτε μια γεύση από το παρελθόν και ταξιδέψτε στο χρόνο μέσα από ιστορίες και εικόνες που θα σας συναρπάσουν.

Το πιο εντυπωσιακό νησί της Πορτογαλίας

Μπορείτε να επισκεφθείτε το κοντινό μουσείο για να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία του τόπου και στη συνέχεια να περπατήσετε σιωπηλά μέσα στους εγκαταλελειμμένους δρόμους του χωριού. Στην εκκλησία στέκει ακόμη μια αναπηρική πολυθρόνα κοντά στο ιερό, ανέπαφη από την μέρα της θηριωδίας.

Τη δεκαετία του 90, το ορυχείο σταμάτησε να λειτουργεί. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και τις παλιές σήραγγες του ορυχείου καθώς και ένα μουσείο που εξηγεί την διαδικασία της εξόρυξης του χρυσού.

Σήμερα το Ίμπερ χρησιμοποιείται ακόμη ως κέντρο εκπαίδευσης αλλά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τις οποίες επιλέγει ο στρατός.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ναό του Σεν Ζιλ ο οποίος χτίστηκε τον 130 αιώνα. Εκεί επέστρεψαν για να θαφτούν πολλοί από τους κατοίκους του Ιμπέρ. Ακόμη και κατά τις ημέρες όπου το νησί είναι επισκέψιμο, οι περιηγήσεις είναι περιορισμένες λόγω του κινδύνου των βομβών που δεν έχουν εκραγεί αλλά μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την πάμπ του χωριού και τα σπίτια των κατοίκων.

Εδώ δεν θα βρείτε μουσεία ή άλλες εγκαταστάσεις αλλά μπορείτε να εξερευνήσετε ελεύθερα την περιοχή μέσα από τους ερειπωμένους δρόμους. Παρόλο που τα σπίτια μπορεί να μην είναι ασφαλή για να τα επισκεφθεί κανείς, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά από έξω και να δείτε τα σημάδια μιας ζωής που σταμάτησε και πάγωσε στο χρόνο, όπως περιοδικά και μπουκάλια της δεκαετίας του ’60.

Το θέατρο, η εκκλησία, το καμπαναριό και το ταχυδρομείο είναι εκεί και μπορείτε να τα εξερευνήσετε άφοβα.

10 μεγάλες διαδρομές της Ευρώπης με ποδήλατο

Με τον καιρό το κόστος λειτουργίας των ορυχείων έγινε δυσβάσταχτο και το 1932 μια πελώρια φωτιά κατέστρεψε το 90% της πόλης. Τα 200 κτίρια που παραμένουν έχουν μείνει ως έχει, με τα βιβλία ακόμη στα θρανία και τα πιάτα στο τραπέζι.

Οι επισκέψεις δεν επιτρέπονται στα σπίτια και στην εκκλησία αλλά υπάρχουν καθημερινές ξεναγήσεις όπου θα πληροφορηθείτε για τις μεθόδους εξόρυξης του χρυσού καθώς και τη ζωή στην πόλη. Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ εντυπωσιακό μέρος που προκαλεί δέος.

Ολόκληρα σχολεία, πολυκατοικίες και νοσοκομεία έμειναν να ρημάξουν μετά την έκρηξη. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να την επισκεφθούν μόνο με οργανωμένες ξεναγήσεις.

πηγή: msn.com

Exit mobile version