Το 1967 όταν άνοιξε ο Νικήτας ήταν το μοναδικό μαγαζί με φαγητό στην οδό Αναργύρων στο Ψυρρή. Γρήγορα έγινε το επίκεντρο της γειτονιάς χάρη στον κ. Νικήτα, τον οικοδεσπότη του, που έψηνε, σέρβιρε και πείραζε τους θαμώνες.

Σήμερα είναι τα παιδιά του, η Σοφία και ο Τάκης, που έχουν αναλάβει την ταβέρνα, με ειδίκευση στα ψητά και λίγα μαγειρευτά, και στο πολύβουο πια Ψυρρή.

Τα 7 μυστικά ταβερνάκια της Αθήνας που θα ‘σκάσεις’ από το φαγητό με (ούτε)10 ευρώ!

«Είναι και η μαμά μου στην κουζίνα και ο πατέρας μου περνάει σχεδόν κάθε μέρα, είναι το παιδί του άλλωστε», λέει χαμογελαστή η Σοφία. «Είμαστε οικογενειακή ταβέρνα και εξακολουθούμε να σερβίρουμε μερίδες και όχι μεζέδες. Έχουμε κυρίως ψητά αλλά και κάποια μαγειρευτά, που αλλάζουν καθημερινά. Τα τελευταία δύο χρόνια ανοίγουμε και βράδυ τις Παρασκευές, το Σάββατο και τις Κυριακές. Τις άλλες μέρες πάμε μέχρι τις 19:00», συνεχίζει.

Η Σοφία, κόρη του Νικήτα, του πρώτη ιδιοκτήτη είναι μέσα σε όλα.

Τραπεζάκια απέναντι.

Όσο περνάει η ώρα και μεσημεριάζει πολλοί τουρίστες αλλά και άνθρωποι της γειτονιάς μαζεύονται στα τραπεζάκια του Νικήτα για να φάνε τα περίφημα μπιφτέκια του, το εξαιρετικό κοντοσούβλι, τα σπιτικά ντολμαδάκια τυλιγμένα με αμπελόφυλλο, τη γευστική φάβα του.