Home Food & Travel Εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ – Υψηλή μαγειρική εν ώρα… αναμονής!

Εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ – Υψηλή μαγειρική εν ώρα… αναμονής!

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να ακούς για εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ! Συνήθως εν αναμονή της πτήσης τα σνακ είναι που δίνουν και παίρνουν, ενώ η υψηλή μαγειρική τοποθετείται σε ανοιχτές κουζίνες ή εντυπωσιακούς χώρους… Κι όμως…

Δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι δίπλα στα αεροσκάφη και στους διαδρόμους και ενόσω περιμένει την πτήση του στην αίθουσα αναμονής μπορεί να κάνει ένα… γαστρονομικό διάλειμμα απολαμβάνοντας υψηλή μαγειρική διά χειρός διάσημων σεφ!

Εστιατόρια αεροδρομίων διάσημοι σεφ

Ανακαλύψαμε 10 εστιατόρια στον κόσμο που… περιστρέφονται! (φωτο)

Κι όμως υπάρχουν αεροδρόμια που φημίζονται πρωτίστως για τα εστιατόριά τους και μετά για όλα τα άλλα. Εμείς βρήκαμε 6 εστιατόρια σε αεροδρόμια με διάσημους σεφ, όπου οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υψηλή γαστρονομία!

6 εστιατόρια αεροδρομίων με υψηλή μαγειρική

I Love Paris – Charles de Gaulle, Παρίσι

Ο πολυβραβευμένος σεφ Guy Martin τρέχει το εν λόγω εστιατόριο, προσφέροντας ένα μενού που δίνει έμφαση στα κλασικά γαλλικά πιάτα, απογειώνοντας την κουζίνα της χώρας.

Plane Food – Heathrow, Λονδίνο

Ο διάσημος Gordon Ramsay φτιάχνει εδώ πιάτα μοντέρνα ευρωπαϊκά πιάτα, με έμφαση στα κρεατικά και στον σολομό.

Top Air, Στουτγκάρδη

Το μοναδικό βραβευμένο εστιατόριο αεροδρομίου στον κόσμο με αστέρι Michelin. Γκουρμέ ευρωπαϊκή κουζίνα με εποχικά υλικά είναι στην προτεραιότητα του σεφ Marko Acuzun. Στα highlights, το παγωτό φουά γκρα.

Porta Gaig, El Prat, Βαρκελώνη

O σεφ Charles Gaig εκθειάζει την καταλανική κουζίνα, ενώ τα tapas του είναι διάσημα. Ο ίδιος έχει άλλα δύο εστιατόρια, ενώ στο συγκεκριμένο, στο αεροδρόμιο, οι αναμονή είναι μεγάλη.

Κορονοϊός: Εστιατόριο με αστέρι Michelin σέρβιρε σε ρόδα λούνα παρκ για να τηρηθούν οι αποστάσεις!

Altitude, Geneva International Airport, Γενεύη

Κλασική γαλλική κουζίνα στους επιβάτες του αεροδρομίου σερβίρουν οι βραβευμένοι σεφ Gilles Dupont και Thomas Byrne. Στα διάσημα πιάτα του το φουα γρα με μήλο.

Cotto, La Guardia Airport, Νέα Υόρκη

Ιταλική τρατορία που εμπνεύστηκε ο σεφ Michael White, ο οποίος έχει άλλα 11 εστιατόρια ανά τον κόσμο. Πίτσες και μακαρονάδες είναι τα βασικά πιάτα στο μενού, με τη διαφορά ότι μιλάμε για χειροποίητες ζύμες και σάλτσες με εποχικά υλικά.

5 απομακρυσμένα εστιατόρια στον κόσμο

Εκεί που δεν περιμένετε να βρείτε ένα εστιατόριο, στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου, μακριά από τις πόλεις και τις κεντρικές οδούς, 5 από τα καλύτερα περιμένουν για να τα γνωρίσετε!

Μπορεί να μην βρίσκονται στην καρδιά κάποιας μεγαλούπολης, να μην είναι και τόσο εύκολη η πρόσβαση σε αυτά, ωστόσο τα 5 απομακρυσμένα εστιατόρια που θα σας γνωρίσουμε είναι από τα καλύτερα, με σεφ που ξέρουν καλά να ξεδιπλώνουν τον γαστρονομικό χάρτη… σε προορισμούς εκτός χάρτη!

Κι επειδή ο γαστρονομικός τουρισμός, η πιο νόστιμη τάση της εποχής στα ταξίδια, αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε αυτά τα 5 εστιατόρια, αφού το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Όπως άλλωστε συνέβη και με το πρωτότυπο εστιατόριο 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα! Με θέα τον βυθό!

Ποια είναι τα 5 εστιατόρια στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου

Mil, Περού

Σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, το Mil βρίσκεται στο Περού και απογειώνει την γαστρονομία των Άνδεων. Το μενού του περιλαμβάνει 8 στάδια με ελαφριά πιάτα, λόγω του μεγάλου υψομέτρου.

Λαχανικά, βολβοί και σπόροι, λίγη ζωική πρωτεΐνη, πράσινα και μπλε φύκια δίνουν δυναμικό παρών στις συνταγές, που σερβίρονται σε custom-made σκεύη από πετρώματα και ξύλα της περιοχής.

Μάλιστα, το εστιατόριο έχει μεριμνήσει για να εγκλιματιστούν οι επισκέπτες ευκολότερα προσφέροντας ειδικές φιάλες οξυγόνου για την περίπτωση έλλειψης.

Koks, Νήσοι Φερόες

Σε ένα απομονωμένο αγροτόσπιτο, στον βόρειο Ατλαντικό και περίπου 20 λεπτά από το Tórshavn, την πρωτεύουσα, οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα εστιατόριο που τιμά τη φυσικότητα των γεύσεων.

Το μενού 18 πιάτων αποτίει φόρο τιμής στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις, με πρωταγωνίστριες τις ντόπιες εποχικές πρώτες ύλες.Το παλαιότερο εστιατόριο στην Αθήνα σερβίρει από το 1898!

Με έμφαση στα θαλασσινά, κυρίως στις αχιβάδες, στον μπακαλιάρο αλλά και στην σούλα (ένα θαλασσοπούλι της περιοχής), τα πιάτα συνοδεύονται από βόατανα και χόρτα από τις πλαγιές των βουνών.

Wolfgat, Νότια Αφρική

Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια εξοχική κατοικία 130 ετών και αναδείχθηκε φέτος Εστιατόριο της Χρονιάς στα νεοσύστατα The World Restaurant Awards.

Μακριά από τον πολιτισμό, στο ψαροχώρι Paternoster, στο δυτικό ακρωτήρι της Νότιας Αφρικής, η γραφικότητά του είναι ονομαστή.

Με έμφαση στην υψηλή γαστρονομία και στις τοπικές γεύσεις, εδώ θα φάτε καρπούζι τουρσί με μαϊντανό της θάλασσας, κέλπιες, πορφύρα και κρίταμο, σε έναν χώρο για 20 μόλις άτομα.

Πάρτε μια γεύση από τους πιο… νόστιμους προορισμούς του πλανήτη!

Bootshaus, Αυστρία

Το ξενοδοχείο Seehotel Das Traunsee φημίζεται για το εστιατόριό του, που θα το βρείτε ακριβώς πάνω από ένα υπόστεγο φύλαξης σκαφών στη χερσόνησο Traunkirchen, με υπέροχη θέα στη λίμνη και στα βουνά της περιοχής.

Ο σεφ προμηθεύεται κρεατικά, ψάρια και λαχανικά από ντόπιους προμηθευτές, χωρίς να έχει προκαθορισμένο μενού καθημερινά, κάτι που εξαρτάται αυστηρά από τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.

The Willows Inn, Lumni Island

Ανάμεσα στο Σιάτλ και στα καναδικά σύνορα, το νησί Lumni κρύβει έναν γαστρονομικό παράδεισο.

Με έμφαση στα απλά πιάτα αλλά και στις πρώτες ύλες που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα του εστιατορίου, οι γεύσεις εδώ είναι μοναδικές.

Σολομός καπνισμένος στο δικό τους καπνιστήρι, αυγοτάραχο ρέγγας και κέλπιες με πικραλίδες, καραμελωμένα στρείδια στα κελύφη τους, αλμυρά ντόνατ γεμιστά με μαύρο μπακαλιάρο κ.ά. ανοίγουν εύκολα την όρεξη για ένα δείπνο που μένει αξέχαστο και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Exit mobile version