Home Travel News Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας – Εκεί που ο ήλιος… ξεχνάει...

Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας – Εκεί που ο ήλιος… ξεχνάει να βγει!

Η πόλη που βρέχει τις περισσότερες μέχρες του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι, και οι κάτοικοι βλέπουν το ήλιο με… διακοπές, είναι μία από τις πιο όμορφες στη χώρα.

Την βροχή την αγαπάς ή την μισείς πολύ! Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται στις βροχοπτώσεις και άλλοι που τους αρέσει να περπατούν στην βροχή. Υπάρχουν και πόλεις που βρέχει πολύ όλο τον χρόνο και ο ήλιος σπάνια κάνει την εμφάνισή του μέσα από τα σύννεφα.

βροχερός καιρός στον Βόλο

Πλησιάζει κακοκαιρία: Τι είναι ο «Ωμέγα εμποδιστής» που φέρνει πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Στην Ελλάδα, που το κλίμα είναι μεσογειακό και εύκρατο, έχουμε συνηθίσει σε μικρές περιόδους βροχοπτώσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατά καιρούς δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις με βροχές διαρκείας και μάλιστα σε εποχές του χρόνου που δεν συνηθίζεται.

Η ελληνική πόλη με τις περισσότερες βροχές

Ο Βόλος είναι ένα από τα πιο δραστήρια λιµάνια της χώρας, και από τις πιο όμορφες πόλεις της Νότιας Ευρώπης σύμφωνα με τον Guardian, σύγχρονο αστικό κέντρο που σφύζει από ζωή όλο τον χρόνο και «µπολιασµένος» µε την κουλτούρα της απόλαυσης, από τότε που οι Μικρασιάτες πρόσφυγες µαζεύονταν σε µικρά καφενεδάκια του λιµανιού πίνοντας τσίπουρο µε τη συνοδεία θαλασσινών µεζέδων.

Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Δείτε και τις 10 χιονισμένες πόλεις του κόσμου σχεδόν όλο τον χρόνο – Εκεί που το κρύο… είναι τσουχτερό!

Μία από τις ωραιότερες πόλεις του νομού Μαγνησίας, ο Βόλος έχει τα πρωτεία στην… βροχόπτωση, αφού βρίσκεται και στην λίστα με τις 25 πιο βροχερές πόλεις της Ευρώπης. Μάλιστα, ο Ιούνιος του 2018 ήταν ο πιο βροχερός της τελευταίας 45ετίας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία των μετεωρολόγων.

Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Daily Mail: Η λίστα με τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά λιμάνια στον κόσμο

Το συνολικό ύψος βροχής που καταγράφηκε από τον μετεωρολογικό κλωβό του Αστεροσκοπείου της Αθήνας έφθασε τα 163,4 χιλιοστά, όταν το μέσο ύψος βροχής για την πόλη τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, είναι 22,7 χιλιοστά. Τόσο μεγάλο ύψος βροχής δεν είχε καταγραφεί στον Βόλο από το 1973 μέχρι σήμερα!

Μια βόλτα στον Βόλο

Μόλις πατήσετε το πόδια σας στην υπέροχη αυτή πόλη θα κάνετε μια βόλτα στην πεζοδροµηµένη παραλία µε φόντο τον επιβλητικό όγκο του βουνού των Κενταύρων από τη µια και το θαλασσινό αεράκι του Παγασητικού από την άλλη, ενώ συνέχεια έχει η αγορά και η Παλιά Πόλη µε τα νεοκλασικά της κτήρια και το κάστρο του Βόλου.

Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Μια στάση αξίζει και στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, για να περιηγηθείτε στο µουσείο Πλινθοκεραµοποιίας ή να δείτε κάποια από τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις που φιλοξενούνται εδώ.

“Έργα τέχνης” πάνω στο χιόνι! Ο καλλιτέχνης δημιουργεί παντού…

Αν θέλετε να απαθανατίσετε την πανοραµική θέα, δεν έχετε παρά να ανεβείτε στον λόφο της Γορίτσας, ένα ύψωµα 200 µ. στα ανατολικά, ενώ όταν έρθει το βράδυ για… bar hopping περάστε από τη ζωηρή πιάτσα της Κονταράτου, τον µικρό πεζόδροµο γεµάτο µαγαζιά και… βαβούρα.

Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

TIPS

  • Νοικιάστε ένα ποδήλατο και χαρείτε τη βόλτα σας στην πόλη ξεκινώντας φυσικά από την παραλία. Είναι ένα µέσο, άλλωστε, που το προτιµούν και οι ντόπιοι για τις µετακινήσεις τους.
  • Αν περισσεύει χρόνος, µην παραλείψετε να πάτε µέχρι τα Άνω Λεχώνια (12 χλµ. από τον Βόλο) για να επιβιβαστείτε στο ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τον θρυλικό Μουτζούρη. Θα σας ενθουσιάσει η… vintage διαδροµή πάνω σε µια από τις πιο στενές σιδηροδροµικές γραµµές στον κόσµο (60 εκατοστά) ανάµεσα στις πλαγιές και στους ελαιώνες του βουνού των Κενταύρων.
  • Γνωρίστε ένα από τα πιο πρωτότυπα και µοναδικό στην Ελλάδα µουσείο, το Εντοµολογικό (Ζάχου 98, επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, www.entomologikomouseio.gr).
  • Σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο βρίσκονται και οι αρχαιολογικοί χώροι Διµηνίου (4,7 χλµ.), Σέσκλου (13 χλµ.) και αρχαίας Δηµητριάδας (3,8 χλµ.).

Η “Σιβηρία” της Ελλάδας! Με 7 μήνες χειμώνα & θερμοκρασία -30 βαθμούς

Την αποκαλούν “Σιβηρία” της Ελλάδας, αφού είναι διάσημη για το κρύο της. Έχει 7 μήνες χειμώνα με πολικό ψύχος και θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -30 βαθμούς Κελσίου!

Το Κάτω Νευροκόπι βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Δράμας και είναι διάσημη για το κρύο της, αφού καταγράφει πολικές σχεδόν θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες, αποτελώντας συχνά σημείο αναφοράς για τους μετεωρολόγους. Δεν φτάνει βέβαια την πιο κρύα πόλη του κόσμου, αλλά τη συναγωνίζεται επάξια.

Hydrama Grand Hotel: H παλιά καπναποθήκη του 1920 που μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων! about:blank

Το παγωμένο Νευροκόπι

Ο χειμώνας στο Νευροκόπι διαρκεί 7 μήνες και το κρύο είναι τσουχτερό. Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο στο γεγονός ότι τα γύρω βουνά εμποδίζουν την είσοδο θερμών αέριων μαζών στο λεκανοπέδιο. Αποτέλεσμα να δημιουργούνται καιρικές συνθήκες όμοιες με της σιβηριανής στέπας.

Οι θερμοκρασίες εδώ κυμαίνονται από -15 έως και -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν είναι σπάνιες οι χιονοπτώσεις τον Μάιο, ακόμα και στα τέλη Ιουνίου έχει χιονίσει στην περιοχή όπως συνέβη το 1996. Φέτος με τη βαρυχειμωνιά που έρχεται, κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα πέσει ο υδράργυρος!Το πιο κρύο μέρος στη γη: Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει μετρηθεί είναι στους -89,2 βαθμούς Κελσίου

Ταξίδι στη Δράμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Η ζωή το χειμώνα

Για τους 8026 κατοίκους ο σκληρός χειμώνας είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. Η θερμοκρασία πέφτει σιγά-σιγά από τα μέσα του Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινούν τα πρώτα κρύα, συνεχίζοντας στο ίδιο καιρικό μοτίβο μέχρι και τον Απρίλιο.

Το χιόνι αγγίζει μέχρι και τα δύο μέτρα, που σημαίνει μια δύσκολη καθημερινότητα, απο αφορά ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, από μια μετακίνηση για ψώνια μέχρι τη θέρμανση και το πάγωμα των υδρορροών.

Δείτε το ποτάμι από πάγο που δημιουργήθηκε στη Ρωσία!

Οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με το κρύο και έχουν προσαρμοστεί στις ακραίες καιρικές συνθήκες της πιο παγωμένης πόλης της Ελλάδας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ποτέ δεν έχουν αποκλειστεί από το χιόνι!

“Ζεστοί” άνθρωποι

Μπορεί να λέγεται “Σιβηρία” της Ελλάδας, καταγράφοντας τις πιο κρύες μέρες του χρόνου, ωστόσο η πόλη έχει απίστευτα “ζεστούς” και φιλόξενους ανθρώπους, που υποδέχονται τους επισκέπτες με χαμόγελο.

Στα βασικά αξιοθέατα της περιοχής, το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, ο παραδοσιακός οικισμός στο χωριό «Γρανίτης», οι τεχνητές λίμνες και τα ποτάμια με το μοναδικό φυσικό κάλλος, οι θεαματικές διαδρομές στα δάση και οι παλιές εκκλησίες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Exit mobile version