Home Travel News Κορονοϊός: Το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία αλλάζουν χρήση για να...

Κορονοϊός: Το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία αλλάζουν χρήση για να επιβιώσουν – Ποια εναλλακτική βρήκαν!

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και με τον τουρισμό να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τα ξενοδοχεία αλλάζουν χρήση για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

ξενοδοχείο αλλαγή χρήσης λόγω κορονοϊού λήψη στην πισίνα

Τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός γενικότερα πλήττονται από τον κορονοϊό, με τα οριζόντια lockdown αλλά και με τις απαγορεύσεις και περιορισμούς στα ταξίδια με αεροπλάνα ανά τον κόσμο, οπότε πολλές ξενοδοχειακές εταιρείες έχουν βρει μια εναλλακτική λύση για να επιβιώσουν μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Η εναλλακτική λύση των ξενοδοχείων

Τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο βρίσκουν διάφορους τρόπους να επιβιώσουν της κρίσης με τον κορονοϊό, ακολουθώντας τα βήματα πολλών αεροπορικών εταιρειών που κάνουν το ίδιο, είτε μετετρέποντας τα αεροπλάνα σε εστιατόρια, όπως η Singapore Airlines, που οι κρατήσεις για το pop up εστιατόριό της εξαντλήθηκαν, είτε προσφέροντας σε delivery το φαγητό του αεροπλάνου.

Η βασική εναλλακτική όμως έχει να κάνει με την ενοικίαση των χώρων των ξενοδοχείων σε εργαζομένους και εταιρείες, απουσία φυσικά των τουριστών. Η TUI μάλιστα το έκανε αυτό πρόσφατα σε ακίνητά της, ακολουθώντας τη γαλλική Accor και την αμερικανική Marriott.

Οι δύο κολοσσοί της φιλοξενίας πραγματοποιούν ήδη τις πρώτες δοκιμές τους στο νέο αυτό εγχείρημα. Η Accor έχει ήδη ανοίξει ευέλικτους χώρους γραφείων σε ξενοδοχεία στη Γαλλία, ενώ τώρα σκέφτεται να αναπτύξει αυτή την δραστηριότητα στην Ισπανία. Για παράδειγμα, η ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει επενδύσει στη διαίρεση των χώρων στα ξενοδοχεία Wojo.

H Accor βάζει τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης στα ξενοδοχεία της μέχρι το τέλος του 2022!

Το Aloft Hotel στη Μαδρίτη, που ανήκει στην Marriott, ξεκίνησε μια προσφορά με 12 ευρώ την ημέρα, που περιλαμβάνει πρωινό, Wi-Fi, απεριόριστο καφέ και τσάι. Αυτήν τη στιγμή, η υπηρεσία έχει από 4 έως 6 άτομα καθημερινά.

Skyscanner: Ποιες τάσεις θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021;

Σε μερικούς μήνες από τώρα φαίνεται πως όλο και περισσότερες αλυσίδες ξενοδοχείων πρόκειται να προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, με στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες-εργαζόμενους, γεμίζοντας τα άδεια δωμάτια και τους χώρους τους, καθώς οι τουρίστες θα αργήσουν να φτάσουν και ο τουρισμός θα ανακάμψει πολύ αργότερα.

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει σφοδρά τον κλάδο του τουρισμού. Η έκθεση της Euromonitor International “Accelerating Travel Innovations After Coronavirus” σχετικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις του τουριστικού κλάδου ύστερα από την πανδημία καταλήγουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να ανακάμψουν ενώ ο τομέας της φιλοξενίας θα χρειαστεί ακόμα περισσότερο χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Booking Holding προειδοποιεί ότι το μέλλον των κρατήσεων θα είναι ακόμα πιο δύσκολο

Και μάλιστα βασική προϋπόθεση προκειμένου να αποδειχτούν οι παραπάνω προβλέψεις είναι ότι η πανδημία θα περιοριστεί εντός ενός έτους και η ζήτηση θα αρχίσει να ανακάμπτει το 2021. Η εν λόγω έκθεση παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στην ψηφιακή εκδήλωση της World Travel Market (WTM).

Η ανεργία στον κλάδο

Σχετικά με την ανεργία του κλάδου, αναμένεται να διπλασιαστεί περίπου 8%. Ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να τριπλασιαστεί αν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα για ακόμα ένα έτος. Όσον αφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οικονομία του θα συρρικνωθεί κατά 11% με πιθανή ανάκαμψη 5% το 2021.

Τα είδη διακοπών που θα διαλέξουμε όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά!

Σανίδα σωτηρίας η καινοτομία

Σύμφωνα με την έκθεση, για να ανακάμψει η βιομηχανία θα πρέπει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει καινοτόμους τρόπους επιβίωσης.
Η στροφή προς τους φυσικούς πόρους και την βιωσιμότητα μπορεί να ενισχύσει τον τουρισμό, ύστερα από τον κορονοϊό.

Εργαλείο ανάκαμψης η αειφορία

Η αειφορία αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα. Λόγω των περιορισμών και της απομόνωσης που επέβαλε η πανδημία, ο πληθυσμός θα κατευθυνθεί σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως το κάμπινγκ και η πεζοπορία.

Ήδη πολλές εταιρείες εφαρμόζουν προγράμματα θεραπευτικής αποκατάστασης ώστε να μετρήσουν τα ψυχολογικά οφέλη των δραστηριοτήτων στη φύση.

Ο Τάσος Δούσης κάνει οικο-τουρισμό και προτείνει 5 οικοτουριστικά χωριά στην Κρήτη!

Μάλιστα, αρκετές Σκανδιναβικές ταξιδιωτικές εταιρείες (65%) εφαρμόζουν στρατηγικές οικολογικής φύσεως προκειμένου να ορθοποδήσουν ξανά.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Exit mobile version