Tο Γκάζι είναι από τις περιοχές εκείνες του κέντρου που έχει κόσμο, πολύ κόσμο -το βράδυ (κυρίως). Στο κέντρο της πόλης, έχει ταυτιστεί εδώ και χρόνια με τη διασκέδαση αλλά και τον πολιτισμό.
της Κατερίνας Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr)
Η μεγάλη του πλατεία, τα γραφικά δρομάκια δεξια και αριστερά, το μετρό, φυσικά η καλλιτεχνική του πλευρά με τους πολιτιστικούς χώρους, τα θέατρα, τα πολλά events και κάποια διαχρονικά και σταθερά στέκια του με ταυτότητα και πιστό κοινό όπως η Κανέλα, το Cazarte, το Hoxton, το Tramp, το Flamme rouge, το Liarman πάντα προσέλκυαν και κρατούσαν το κοινό.
Ίσως όμως όλη αυτή η φήμη του, συνδυαστικά με το σημείο το έκανε (ή το κάνει) να χάνει κάποιες φορές… το δρόμο του, που σημαίνει ότι αρκετές από τις επιλογές διασκέδασης και φαγητού χαρακτηρίζονται εύκολα mainstream και όχι με την καλή έννοια. Το γεγονός βέβαια έχει βοηθήσει θεωρητικά να πάει περισσότερος κόσμος όπως και έχει μετατρέψει το κοινό σε mix & match. Όπως και να έχει, με τα ups και downs του, φαίνεται πως κάθε φορά βρίσκει τρόπους να μας ”ξανακαλεί” κοντά του!
Στη βόλτα μας αυτή τη φορά το βρήκαμε updated και πολύ μας άρεσε και ανακαλύψαμε 6 λόγους -ακόμα- που μπορεί, είτε να ξανακερδίσουν όσους ”απομακρύνθηκαν” είτε να διατηρήσουν αυτούς που ούτως ή άλλως το προτιμούν, νέες αξιόλογες αφίξεις που ανεβάζουν τα standards! Γιατί πως να το κάνουμε είναι μια περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, ορόσημο για την πόλη!
Λάιμ Bistro
Tο ολοκαίνουριο Λάιμ Bistro παρουσιάζει μια νέα πρόταση όχι μόνο στο Γκάζι αλλά στη πόλη καθώς μέσω του vegan, glouten free και sugarfree μενού του επικοινωνεί εκτός των ”διαφορετικών” γεύσεων μια ολόκληρη στάση ζωής! Ολα ξεκίνησασν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η Άλκηστις Αλεξανδράτου και η Ντέμη Γεωργίου αποφάσισαν να τολμήσουν το καινοτόμο αυτό επιχειρηματικό project. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και φυσικά μεγάλη αγάπη για την εν λόγω κουζίνα, τα κορίτσια μας υποδέχονται στο χρωματιστό, φιλόξενο και cozy χώρο του Λάιμ bistro με την ανοιχτή κουζίνα και μας παρουσιάζουν ένα μενού που σερβίρει το φαγητό που θα μας έφτιαχνε η μαμά -με τόσο αγνά υλικά και τα πάντα να είναι χειροποίητα, ολόφρεσκα και να ετοιμάζονται εντός- με πινελιές όμως παράλληλα gourmet και υψηλής γαστρονομίας! Τα πιάτα του εποχικού μενού είναι νοστιμότατο καθώς υπάρχει το know how όχι μόνο των γεύσεων και των συνδυασμών! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που σε μεγάλο ποσοστό, οι επισκέπτες του, δεν είναι vegan!(Δεκελέων 23, τηλ. 2103474423)
Kudu The Workshop
Επί της κεντρικής Βουτάδων, μετρά 6 μήνες παρουσίας και ήρθε για να δώσει κάτι διαφορετικό στη περιοχή. Και μπορεί ο πρώτος λόγος που μπαίνεις να είναι η ευχάριστη ατμοσφαιρά του και ο υπέροχος χώρος αλλά το Kudu είναι μια all day καφετέρια -πολυχώρος, ένα αυθεντικό Coffee Workshop που όχι μόνο μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά να μάθεις να τον αξιολογείς κιόλας!Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καβουρδίσματος και γευσιγνωσίας προσφέρουν ένα ταξίδι με τελικό προορισμό τη γνώση και την απόλαυση και μας καλούν να ζήσουμε μια διαδραστική εμπειρία στον κόσμο του roasting & cupping του καφέ.Για αυτούς τους λόγους η εταιρεία απέκτησε το δικό της Workshop προκειμένου να επικοινωνήσει άμεσα την τέχνη, τη γνώση και την απόλαυση του καφέ!Συνδυαστικά, στον κατάλογο του Kudu θα βρείτε γευστικές επιλογές από μια comford food κάρτα και φυσικά ποτά.
(Βουτάδων 28, Γκάζι. τηλ: 2103422850)
Μαστιχα +
A little taste of house
Ενας όμορφος χώρος στο στενό της Δεκελέων, στεγάζει το ”ταξιδιάρικο” concept του A little taste of house. Μέσω του μενού του θα ”βρεθείτε” σε διάφορες γωνιές του κόσμου, απολαμβάνοντας ξεχωριστά πιάτα από διαφορετικές κουζίνες, που αποτυπώνουν τη διαφορετική ταυτότητα και γαστρονομική κουλτούρα του κάθε τόπου! Το εστιατόριο εγγυάται… ανακάλυψεις, απόλαυση στον ουρανίσκο, εμπειρίες και φυσικά εκλεκτές γεύσεις σε ένα μενού θρεπτικό και φτιαγμένο με μεράκι! (Δεκελέων 3, τηλ. 210 3410013)
Happy cheesecake
(Κωνσταντινουπόλεως 60)
Ψ…art
Αθήνα: 15 γειτονιές που όλοι τις έχουμε ακούσει, αλλά κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται (Photos)
Πηγή: athensmagazine.gr