Home Food & Travel Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα

Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα

Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα

Μια συνταγή πανεύκολη και πεντανόστιμη που θα «τρελάνει» τον ουρανίσκο σας…..

Συστατικά

1/2 κιλό πατάτες baby

2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες

2 κ. σ. μουστάρδα (mild)

4 κ. σ. χυμός λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)

1 κ. σ. ρίγανη

125 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ρόβινι: Η πόλη που γοητεύει με τη μεσαιωνική ομορφιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τις πατάτες στη μέση. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30-40 λεπτά.

Πρώτη φορά διακοπές με τον πιστό σας φίλο- Τι πρέπει να προσέξετε

Tip: Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον γεύση στις πατάτες, προσθέστε στα υλικά σας και 125 ml ζωμό κοτόπουλου.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Exit mobile version