Home Travel Το πιστεύετε; Το Pheasant είναι το μοναδικό νησί στον κόσμο που ανήκει...

Το πιστεύετε; Το Pheasant είναι το μοναδικό νησί στον κόσμο που ανήκει σε δύο χώρες!

Το νησί Pheasant έχει μια παράδοσξη ιστορία που συνιστά στο ότι ανήκει κάθε έξι μήνες σε διαφορετική χώρα! Απίστευτο!

Κοντά στα ισπανογαλλικά σύνορα, εκεί που ο ποταμός Bidasoa χύνεται στον Ατλαντικό, υπάρχει το μικροσκοπικό νησάκι Pheasant. Πρόκειται για μια κατάφυτη έκταση 1,6 στρεμμάτων που είναι ακατοίκητη, μοιάζοντας με την πρώτη ματιά σαν μια νησίδα μέσα στο ποτάμι.

Pheasant νησί που ανήκει σε δύο χώρες καταπράσινο

Η παράξενη ιστορία του νησιού

Στο ακατοίκητο νησί Pheasant συναντήθηκαν το 1659 οι εκπρόσωποι από τη Γαλλία και την Ισπανία και υπέγραψαν τη Συνθήκη των Πυρηναίων, που έληξε επίσημα τον Τριακονταετή Πόλεμο. Η εν λόγω συνθήκη δημιούργησε ένα νέο σύνορο κατά μήκος των Πυρηναίων που ακολουθεί στη συνέχεια τον ποταμό Bidasoa στον Βισκαϊκό Κόλπο, σχηματίζοντας ένα φυσικό σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα σύνορα που ακολουθούν την πορεία ενός ποταμού, το γαλλο-ισπανικά σύνορα καθορίστηκαν κατά μήκος του κέντρου του ποταμού. Όμως εδώ υπήρχε κάτι παράξενο, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα άγνωστα νησιά που υπάρχουν στον κόσμο.

Συγκυριαρχία από δύο χώρες

Τα σύνορα θα έπρεπε να κόψουν το νησί των 1,6 στρεμμάτων σε δύο ίσα μέρη, με τη Γαλλία και την Ισπανία να έχουν τον έλεγχο στις αντίστοιχες πλευρές τους. Όμως, η Συνθήκη των Πυρηναίων παρουσίασε ένα διαφορετικό είδος ρύθμισης και στο νησί Pheasant έγινε συγκυριαρχία.

Στο νησί Pheasant ωστόσο η κυριαρχία δεν είναι κοινόχρηστη ταυτόχρονα σε Γαλλία και Ισπανία, αλλά εναλλάξ. Για έξι μήνες το χρόνο αυτό το άγνωστο νησί στους περισσότερους είναι η γαλλικό και για άλλους έξι ισπανικό. Η New York Times, μάλιστα, το παρουσιάζει “σαν την μπάλα σε ένα εξαιρετικά αργό παιχνίδι πινγκ-πονγκ μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας!

Βλέποντας το βίντεο θα καταλάβετε τι ακριβώς έχει συμβεί και πόσο όμορφο είναι το νησί Pheasant!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Exit mobile version