Low budget…high taste!Φρεσκοψηµένα αρτοποιήµατα και χωριάτικες πίτες, πληθωρικές κρέπες και ζουµερά σουβλάκια αποδεικνύουν πως το… street food στην Αράχωβα µόνο πρόχειρο δεν είναι!

Από τις Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Φωτοπούλου Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Kρε’πάλι

All day long…

Τ. 22670 32087, Μ. 6987571244   KΡΕ’ΠΑΛΙ

Ο ξενώνας Οντάς καλωσορίζει τη νέα σεζόν στην Αράχωβα!

Στη χαριτωµένη αυτή γωνιά, στα σκαλάκια απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο, ερχόµαστε για τις πιο ευφάνταστες αλµυρές και γλυκές κρέπες µε homemade συνταγή για τη ζύµη –µάλιστα και µε ολική άλεση– και µε τα πιο αγνά υλικά.

Σε πειρασµό µάς βάζουν οι αφράτες βάφλες µε τη σπέσιαλ συνταγή της κ. Εύας, το σπιτικό παγωτό αλλά και οι φρεσκότατες σαλάτες, η χειροποίητη πίτσα, οι πληθωρικές µπαγκέτες και το χορταστικό πρωινό! Δευτ.-Πέµπ. 10:00-όσο πάει, Παρ.-Κυρ. 08:30-όσο πάει. Και delivery.

Πώς πήραν το όνομά τους τα πιο γνωστά ελληνικά χωριά;Τι σημαίνει «Αράχωβα»,τι σχέση έχουν οι αρκούδες με το Μέτσοβο;

 

Παραδοσιακός φούρνος Κοκκοβός

Πλησίον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου / Πρατήριο: Πλατεία Ξενία, Τ. 22670 32420, Μ. 697 3021100

Λίγα µέτρα µακριά από τον Αϊ-Γιώργη, το χωριάτικο ψωµί που φουρνίζει πρωί-πρωί η κυρία Χρύσα µάς σπάει τη µύτη και τα βήµατά µας µάς οδηγούν στο φούρνο του Κοκκοβού (από πέρυσι λειτουργεί και το παράρτηµα στην Πλατεία Ξενία), όπου οι αγνές πρώτες ύλες «συναντούν» τις παραδοσιακές συνταγές και το µεράκι των ιδιοκτητών.

Οι 10+1 ταβέρνες στην Αράχωβα και το Λιβάδι για να γευτείς τα πιο πληθωρικά Πασχαλινά εδέσματα!

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και ψήνονται στον πατροπαράδοτο ξυλόφουρνο, από ζυµωτό χωριάτικο ψωµί µε προζύµι, λαδόψωµο αλλά και ολικής άλεσης µέχρι σφολιατοειδή (τυρόπιτες, κρεατόπιτες, χορτόπιτες), βουτήµατα, κουλουράκια, κριτσίνια, παξιµάδια νηστίσιµα, µε στέβια, µε αλεύρι ζέας και καλαµποκιού, ενώ από φέτος µας ετοιµάζουν και λαχταριστά καλτσόνε.

Αξίζει να δοκιµάσετε τα τοπικά πιτάλια σε γλυκιά ή αλµυρή εκδοχή (µε φέτα, ζαµπόν-τυρί, πετιµέζι) καθώς και τα πεντανόστιµα γλυκίσµατα (σπεσιαλιτέ είναι οι σοκολατόπιτες, οι πορτοκαλόπιτες, τα ροξάκια, τα τουλουµπάκια και τα κουρκουµπίνια!).

Highlight: Tα παραδοσιακά ζυµαρικά από τοπικούς παραγωγούς. Καθηµερινά 07:00- 16:00

Gyrovolia

Γυροβολιά

  1. 22670 31053

Παραδοσιακό ψητοπωλείο στον κεντρικό δρόµο του χωριού που εδώ και 14 χρόνια καλωσορίζει τους θαµώνες του σε έναν cozy χώρο µε χειροποίητες «πινελιές»!

Καθίστε στα ξύλινα τραπέζια του, δίπλα στο τζάκι, και απολαύστε ζουµερά σουβλάκια και γύρο (τυλιχτά ή σε µερίδες), ενώ δεν λείπουν σαλάτες (must θεωρείται η Ceasar’s µε γύρο κοτόπουλο), χειροποίητες αλοιφές και ορεκτικά για να τα συνοδεύσουν ιδανικά

. Καθηµερινά (εκτός Τρ.) 18:00-01:00, high season 12:00-01:00.

O Lois

Ο Λόης

Τ. 22670 32848

Το ξακουστό ψητοπωλείο στον κεντρικό δρόµο φηµίζεται για την ποιότητα των κρεατικών του. Όλα, από το ζουµερό σουβλάκι µέχρι το πικάντικο κεµπάπ, είναι must επιλογές. Καθηµερινά 13:00-00:00, delivery 18:30-00:00.

Nikonostimies

Νικονονοστιµιές

Μ. 6978 905126  Nikonostimies stin arachova

 

Τα χειροποίητα καλαµάκια και οι φρέσκες πατάτες, κοµµένες στο χέρι, είναι ανάµεσα στα δυνατά του.. χαρτιά! Η Νικονοστιµιά special (λουκάνικο µε σάλτσα και φέτα), το καλαµάκι προβατίνα και το γιαουρτλού κερδίζουν στα σηµεία! Δευτ.-Πέµπ. & Κυρ. 12:00-00:30, Παρ.-Σάβ. 12:00-όσο πάει, delivery 18:30-23:30.

Psinetai… psinesai???

Ψήνεται… Ψήνεσαι???

Τ. 22670 32585

 

Εµείς πάντως… ψηνόµαστε να δοκιµάσουµε όλα τα εδέσµατα αυτού του οικογενειακού ψητοπωλείου!

Σουβλάκια και γύρος (τυλιχτά ή σε µερίδες), κεµπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, µπιφτέκι κοτόπουλο αλλά και κοτόπουλο σχάρας –όλα ψηµένα στα κάρβουνα–, τα οποία συνοδεύουµε µε ορεκτικά, σαλάτες και χύµα τοπικό κρασί! Καθηµερινά 12:00-00:30, delivery 12:00-00:00.

Αράχωβα: 7 αγαπημένα στέκια για φαγητό!

Το Εργαστήρι της Κυρά Παναγιώτας

Homemade Delicacies

Τ. 22670 31800


Μπαίνοντας στο µικρό αυτό µαγαζάκι στον κεντρικό δρόµο του χωριού, οι µυρωδιές από τις χωριάτικες πίτες, τη χειροποίητη πίτσα, τη λαχταριστή µπουγάτσα –και όχι µόνο– που σιγοψήνονται στο φούρνο σού… σπάνε τη µύτη!

H κυρία Παναγιώτα εδώ και 28 χρόνια φτιάχνει µε τα χεράκια της µοναδικές λιχουδιές µε τα πιο αγνά προϊόντα.

Το εργαστήρι της είναι επιβεβληµένη στάση κάθε στιγµή της µέρας, ειδικά, µάλιστα, µετά το ξενύχτι για µια… γευστική «αµαρτία»! Καθηµερινά 06:00-22:00, Σάβ.-Κυρ. 06:00-όσο πάει.

 

Μέχρι την νέα έκδοση διάβασε όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τον αγαπημένο προορισμό στο Arachova magazine 2017 με ένα μόνο κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ