Η «To-Sua Ocean Trench» είναι μια «τρύπα» στο έδαφος του νησιού Ούπολου του συμπλέγματος Σαμόα, στον Ειρηνικό ωκεανό που προσφέρει στους επισκέπτες της ένα απολαυστικό κολύμπι σε αλμυρό νερό και η οποία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κρατήρα ενός «κοιμισμένου» ηφαιστείου.

- Advertisement -

 

Για να φτάσει κανείς σε αυτή την φυσική «πισίνα» θα πρέπει αρχικά να επισκεφθεί το νησιωτικό σύμπλεγμα Σαμόα και έπειτα να κατέβει την ειδική σκάλα των 30 μέτρων για να βρεθει στα ζεστά, πεντακάθαρα νερά της.

Αποθέωση για την Ελληνική αρχιτεκτονική από το BBC: «Όταν ο Παρθενώνας είχε εκθαμβωτικά χρώματα»


Η «τρύπα» δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκρηξης του ηφαιστείου του νησιού που μετατόπισε το έδαφος, σχηματίζοντας έτσι αυτό το τόσο ελκυστικό άνοιγμα στο έδαφος.

Τα 10 πιο ''καυτά'' μέρη της γης - Ακραίες θερμοκρασίες που δυσκολεύουν την επιβίωση

Ούτε ένα,ούτε δύο! Δεν φαντάζεστε πόσα είναι τα μεσαιωνικά κάστρα της Γερμανίας

Δεν χρειάζεται πάντως να φοβάστε για τυχόν απρόοπτα, καθώς το συγκεκριμένο νησί έχει να δει ηφαιστειακή δράση εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το καταπράσινο περιβάλλον γύρω από την «πισίνα» με την πυκνή βλάστηση, τα τροπικά ψάρια που ζουν στα διαυγή νερά του και τα μικρά κανάλια που μεταφέρουν συνεχώς φρέσκο νερό από τον ωκεανό, συμπληρώνουν το μαγευτικό τοπίο.

Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι ίσως τα 14 ευρώ εισιτήριο που απαιτείται για την είσοδο σας, μικρο σχετικά αντίτιμο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχετε ήδη πραγματοποιήσει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για να βρεθείτε στην «αγκαλιά» του ηφαιστείου.

Boeing του 1965 έχει μετατραπεί σε εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην Κόστα Ρίκα!

 

 

Πηγή:  iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ