Δυο καταπληκτικές συνταγές για να φτιάξετε το τέλειο πιάτο με την αγαπημένη σας μπριζόλα!
- Advertisement -

Δυο καταπληκτικές συνταγές!!!

Μπριζολάκια Αλ Λιμόνε

Η ποσότητα του λεμονιού είναι στη διακριτική ευχέρειά σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά συνταγής
8 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκκαλο
1 ζουμερού λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε τα χοιρινά μπριζολάκια σε μια λαδόκολλα ή στο χαρτί του κρεοπωλείου πάνω σε ξύλο κοπής, τα καλύπτετε με μια μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό βαρίδι ή την ανάποδη ενός μικρού κατσαρολιού ώστε να γίνουν γύρω στα 3 χιλιοστά πάχος.

Εναλλακτικά, ζητάτε τη διαδικασία αυτή να την κάνει ο κρεοπώλης σας.

Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μικρό ταψάκι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε ένα-ένα τα μπριζολάκια.

Διαβάστε ακόμα: Τι θα φάμε ΣΗΜΕΡΑ; Μπιφτέκια με φέτα και… μπέικον!

Ρίχνετε σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο να κάψει για 1 λ. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, βάζετε τη πρώτη δόση από τα μπριζολάκια. (Μη τα στριμώχνετε ποτέ όλα μαζί, αλλά βάζετε πάντα μόνο όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι που επιλέξατε. Αλλιώς θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα αρχίζουν να βγάζουν τους χυμούς τους, αντί να ψήνονται).

Τα γυρνάτε με λαβίδα (ΠΑΝΤΑ με λαβίδα), ανά 40” μέχρι τα 3 λεπτά ΜΟΝΟ, ώστε να καραμελώσουν εξωτερικά, μένοντας τρυφερά εσωτερικά και μετά τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι σε μια πιατέλα. Ψήνετε, σταδιακά όλα τα υπόλοιπα μπριζολάκια. Αφήνετε 1 λ ανάμεσα στα ψησίματα για να ανεβαίνει η θερμοκρασία του τηγανιού, συμπληρώνοντας λάδι, εφόσον χρειάζεται.

Εύκολη καλοκαιρινή συνταγή για ψαροκροκέτες που θα λατρέψετε

Αφού αφαιρέσετε και τα τελευταία ψημένα μπριζολάκια, βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λ. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, προσπαθείστε να ενσωματώσετε στη σάλτσα όλα τα κομματάκια που έχουν τυχόν κολλήσει στο πάτο, γιατί είναι γεμάτα γεύση.

Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε για 1/2 λ τα μπριζολάκια ώστε να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της σάλτσας, χωρίς να ξαναψηθούν. Τα σερβίρετε απ’ το τηγάνι κατευθείαν σε πιάτα ή πιατέλα με λίγη σάλτσα, πασπαλίζοντάς το ξύσμα του λεμονιού από πάνω. Τα συνοδεύετε με ρύζι, βραστά λαχανικά, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο

Υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με τόσο ακαταμάχητη γεύση που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Παέγια: ταξιδέψτε στην Ισπανία με την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή

Υλικά συνταγής

4 χοιρινά μπριζολάκια (250 γρ. περίπου το ένα)
800 γρ. πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.

Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές.

Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό στο ταψί, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα.

Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.

Διαβάστε: neolaia.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ