Στο νησί Koh Phi Phi Leh της Ταϊλάνδης υπάρχει μία από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, χάρη στην ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, ο κόλπος Maya, στο νησί Koh Phi Phi Leh της Ταϊλάνδης, θα κλείσει για τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια των αρχών να αντιστρέψουν τις δεκαετίες ζημιών που προκαλούνται στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Πωλείται το σπίτι όπου ζούσε ο Μιχαήλ Άγγελος: Ένας αναγεννησιακός πύργος στη Τοσκάνη

Το κλείσιμο της παραλίας θα γίνει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια χαμηλής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να δοθεί χρόνος να ανακάμψει ο κοραλλιογενής ύφαλος. Κι ενώ έχουν ληφθεί παρόμοια μέτρα σε άλλα νησιά της Ταϊλάνδης – το 2016 οι αρχές έκλεισαν το Koh Tachai, είναι η πρώτη φορά που θα απαγορευτούν οι τουρίστες από τον κόλπο Maya.

Ο συγκεκριμένος κόλπος συγκεντρώνει έως και 5.000 επισκέπτες την ημέρα, με τους περισσότερους τουρίστες να ταξιδεύουν με πλοίο από το Πουκέτ ή το Koh Phi Phi. Η έκρηξη αυτή στον τουρισμό σημειώθηκε από την ταινία «The Beach» που κυκλοφόρησε το 2000. Είναι μια ταινία που, ειρωνικά, λέει την ιστορία ενός ταξιδιώτη σε μια αναζήτηση για την εύρεση της τέλειας, ανέγγιχτης παραλίας.

Η Ελληνική πόλη που έγινα παράδειγμα προς μίμηση για το Ντουμπάι!

Όσοι έχουν επισκεφθεί την περιοχή, έχουν επίγνωση του υπερπληθυσμού στον κόλπο. Ο Σαμ Κλαρκ του ταξιδιωτικού γραφείου «Experience Travel» λέει πως η εταιρεία του έχει σταματήσει να προτείνει στους πελάτες του εκδρομές με σκάφος στον κόλπο Maya εδώ και πολύ καιρό.

Μαγευτικοί ορεινοί προορισμοί της Γηραιάς Ηπείρου! Υπέροχα και γραφικά χωριά!

«Παρόλο που είναι ένας πολύ όμορφος κόλπος και αναγνωρίσιμος εξαιτίας της ταινίας, το επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες βάρκες με χιλιάδες επισκέπτες και έχει χάσει τη μαγεία του».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ