Η Νάξος ετοιμάζεται για ρεκόρ Γκίνες!
- Advertisement -

Το 9ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, το μεγαλύτερο αγροτικό φεστιβάλ των Κυκλάδων, διοργανώνει την 1η Σεπτεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της UNESCO, όπου αναμένεται να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη μερίδα με τηγανητές πατάτες Νάξου.

 

Συγκεκριμένα, Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού,

θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες 600 κιλά από τις φημισμένες πατάτες Νάξου. Για να καταρριφθεί το ρεκόρ, θα χρειαστούν πάνω από 2 τόνοι πατάτες Νάξου, 800 λίτρα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για… καθάρισμα!

Η Ολλανδία βάζει σε καραντίνα όλους όσους επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά με νέα ταξιδιωτική οδηγία!

Φοβάστε τα αεροπλάνα; Αν ΝΑΙ…τότε διαβάστε αυτό

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης, δήλωσε:

«Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πέρσι τηγανίσαμε 554 κιλά και φέτος θα πάμε ακόμα ψηλότερα. Θα φτιάξουμε μία μερίδα τηγανητές πατάτες βάρους 600 κιλών, τις οποίες στη συνέχεια θα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Και βέβαια θα γλεντήσουμε με τους φίλους μας που θα έρθουν στο Φεστιβάλ.

 

Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου, γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Πολύ απλά, γιατί η γεύση τους είναι ασύγκριτη! Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ».

H Lufthansa ανακοίνωσε νέες πτήσεις για δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2021!

Η Νάξος ετοιμάζεται για ρεκόρ Γκίνες!

Bibury: Το παραμυθένιο χωριουδάκι που θα πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μια φορά στη ζωή σας

Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της πατάτας Νάξου. Κάθε χρόνο 8.000 τόνοι παράγονται στο νησί.

Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει το νησί ως τη μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου, ενώ παραδοσιακοί καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες από το νησί θα κρατούν το κέφι αμείωτο καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειας κατάρριψης του ρεκόρ.

ΠΗΓΗ: news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ