Το παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού αποφάσισε να πουλήσει περισσότερα από 3.500 έπιπλα και «έργα τέχνης» τα οποία δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει, μετά την ανακαίνισή του.

Από καναπέδες που κάποτε γέμιζαν το σαλόνι όπου σύχναζε ο Μαρσέλ Προυστ μέχρι σκαμπό του μπαρ όπου κάθονταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, τη δεκαετία του 1920, τα προς πώληση αντικείμενα καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο της 120ετούς ιστορίας του περίφημου ξενοδοχείου.

Μείναμε με το στόμα ανοιχτό: Αυτό είναι το cafe-bar του Χάρη Γιακουμάτου από το Survivor 2 στο Χαλάνδρι!

Η πώληση θα γίνει μεταξύ 17-21 Απριλίου από τον οίκο δημοπρασιών Artcurial που είχε αναλάβει στο παρελθόν να προωθήσει και ανάλογες πωλήσεις αντικειμένων από τα ξενοδοχεία Hotel de Crillon και Plaza Athenee στο Παρίσι και το Hotel de Paris στο Μονακό.

«Οι συλλέκτες και οι λάτρεις του ξενοδοχείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γυρίσουν στο σπίτι τους με ένα αντικείμενο απο τον θρύλο του Ritz» ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Το ξενοδοχείο, που καταλαμβάνει τη μία πλευρά της οκταγωνικής Πλατείας Βαντόμ, κοντά στις πιο γνωστές μπουτίκ του Παρισιού, ανήκε στον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Μοχάμαντ αλ Φαγιέντ από το 1979. Τότε, το είχε αγοράσει έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο ξενοδοχείο αυτό ο γιος του, ο Ντόντι, δείπνησε με την πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα, το βράδυ που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, το 1997.

Ραγδαίες αλλαγές-Ιστορική ανατροπή: Με αυτή την απόφαση θα χάσουν το δίπλωμά τους το 80% των Ελλήνων οδηγών και θα πληρώσουν και πρόστιμο 1.5000 ευρώ!

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1898 από τον Ελβετό Σεζάρ Ριτς. Επαναλειτούργησε το 2016, αφού ανακαινίστηκε. Έχει 71 δωμάτια και 71 σουίτες, ορισμένες εκ των οποίων φέρουν τα ονόματα διάσημων πελατών του, όπως της Κοκό Σανέλ και της Μαρίας Κάλας.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα πουληθούν είναι ένα κρεβάτι σκύλου σε στυλ Λουί Σεζ (εκτιμάται στα 200-300 ευρώ), μια παλιά καρέκλα κουρείου (400-600 ευρώ), ένα μίνι-μπαρ με το μονόγραμμα του ξενοδοχείου (300-500 ευρώ) και τρία σκαμπό από ένα από τα μπαρ του (1.000-1.500 ευρώ).

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σε Ελληνικό νησί

Το συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί από την πώληση είναι 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στοιχηματίζουμε ότι αυτά τα 8 «κρυμμένα» διαμάντια της Νότιας Ιταλίας πιθανότατα δεν τα ξέρετε καν!

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ