οι καταρράκτες που θυμίζουν τροπικό δάσος

Στα όρια των Νομών Ηλείας και Αρκαδίας βρίσκονται οι οκτώ καταρράκτες της ρεματιάς του Χαρατσαρίου, οι περίφημοι καταρράκτες της Νεμούτας, κρυμμένοι στην κοιλάδα του ποταμού Ερύμανθος. Έχουν ύψος 15μ έως 25μέτρα. Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Νεμούτα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η διαδρομή είναι απείρου κάλλους αλλά παραμένει δύσκολη. Πρόκειται όμως για ένα κρυμμένο θησαυρό. Οι καταρράκτες της Νεμούτας και το φαράγγι του Ερυμάνθου είναι από τις πιο όμορφες διαδρομές όχι στον Νομό Ηλείας αλλά σε όλη την Πελοπόννησο!

Μαγευτική Αρκαδία: “Χανόμαστε” στην ομορφιά 7 γραφικών χωριών της!

Κατά τη διαδρομή, από το βουνό Ερύμανθος όπου πηγάζουν μέχρι την κατάληξή τους στον Αλφειό, τα νερά του ποταμού δημιουργούν τοπία εξαιρετικής ομορφιάς και σχηματίζουν τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Νεμούτας.

Μαγευτικοί καταρράκτες, στην πλειονότητά τους δύσκολα προσβάσιμους. Ίσως αυτή η ιδιαιτερότητα είναι που έχει διαφυλάξει αυτά τα άγρια, αλώβητα και παρθένα τοπία, κάνοντας τον περιηγητή που φτάνει μέχρι εδώ να ξεχνά πού βρίσκεται και να «ταξιδεύει» σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η πεζοπορία προς το ποτάμι και τους καταρράκτες γίνεται μέσα από εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομές, που θυμίζουν, για ακόμα μία φορά, πόσες ανεξερεύνητες, σε μεγάλο βαθμό, γωνιές κρύβει η Πελοπόννησος.

Η Νεμούτα είναι ένα ήσυχο, ειδυλλιακό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 560 μέτρων, στα βουνά του νομού Ηλείας στα σύνορα με την Αχαΐα και την Αρκαδία, δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο Μοναδικές εικόνες και ατμόσφαιρα από περασμένους αιώνες θα αντικρίσει ο επισκέπτης εδώ…

Ταξιδέψτε στην Ηλεία -στο ελατοσκέπαστο κεφαλοχώρι με τις 7 παραδοσιακές γειτονιές – Ένας επίγειος παράδεισος!

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Καταρράκτες Νεμούτας
Καταρράκτες Νεμούτας, Ηλεία
Ηλεία- Καταρράκτες Νεμούτας
Καταρράκτες Νεμούτας, πεζοπορία
Καταρράκτες Νεμούτας, πεζοπορία στη φύση
Καταρράκτες Νεμούτας, Ηλεία - Αρχαία Ολυμπία
Καταρράκτες Νεμούτας, ένα απίστευτο φυσικό τοπίο
Υπέροχο το τοπίο στους Καταρράκτες Νεμούτας
Καταρράκτες Νεμούτας, ποταμός Ευρύμανθος

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ