Χαϊλδεβέργη

Η Χαϊδελβέργη μοιάζει με μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, μάγισσες και φιλοσόφους, βγαλμένο θαρρείς από τις συλλογές των αδερφών Γκριμ.

Ανακαλύψτε μαζί μας το κρυμμένο «διαμαντάκι» της Γερμανίας, την παραμυθένια Χαϊδελβέργη με τα μεσαιωνικά σοκάκια, τα αναγεννησιακά κάστρα και τις μπαρόκ γέφυρες.

Θα μπορούσε να ήταν ένα μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, μάγισσες και φιλοσόφους, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή· η ονειρική Χαϊδελβέργη, στο γερμανικό κρατίδιο του Baden Wurttemberg, μας υποδέχεται στις όχθες του ποταμού Neckar κι εμείς ξεκινάμε το σεργιάνι… Ανεβαίνουμε στο κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο!

κάστρο Schloss

Η βόλτα συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα cafes, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ’ αυτή την πόλη. Το happy end στο παραμύθι δίνεται μέσα από το «δρόμο των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ’ όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα.

Παλιά Πόλη

Must see στη Χαϊδελβέργη

  • Το Κάστρο Schloss, όπου θα φτάσετε είτε με τα πόδια (αν αντέχετε την ήπια ορειβασία) ή με το τελεφερίκ που ξεκινά ανά δεκάλεπτο από την παλιά πόλη. (www.schloss-heidelberg.de)
  • To Philosophenweg είναι το περίφημο ορεινό «Μονοπάτι των Φιλοσόφων», μια διαδρομή που έκαναν καθημερινά οι καθηγητές και οι φιλόσοφοι του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κατά την Ρομαντική περίοδο στα διαλείμματα από την εργασία τους, για να βρουν ησυχία μέσα στους καταπράσινους αμπελώνες του λόφου. 
  • Τη γέφυρα Karl Theodor, που ενώνει τις δυο όχθες του Neckar. Είναι χτισμένη στην άκρη της παλιάς πόλης, και την λατρεύουν οι… ερωτευμένοι.
  • Τη διαβόητη Φυλακή των Φοιτητών, όπου πρόκειται για κτίριο όπου φυλακίζονταν «άτακτοι» φοιτητές οι οποίοι διατάρασσαν την ησυχία της πόλης ή τιμωρούνταν για ασωτίες.
  • Το Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία του Speyer.
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Neckar, από τη Χαϊδελβέργη μέχρι την πόλη Neckarsteinach (www.getyourguide.com).
Το «Μονοπάτι των Φιλοσόφων»
Γέφυρα Karl Theodor

Πού θα μείνετε

  • Στο ωραιότερο αρχοντικό της Χαϊδελβέργης, το Hotel Zum Ritter St. Georg. Με έξοχο μπαρόκ στυλ, διαθέτει 37 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, αλλά και το καλύτερο location στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με τα πιο σημαντικά αξιοθέατα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. (Hauptstrasse 178, Heidelberg, tel. +49 6221 1350, www.zum-ritter-heidelberg.de)
  • Με ιστορία 140 χρόνων, το 5*Der Europaische Hof-Hotel Europa προσφέρει πολυτέλεια και παραδοσιακή φιλοξενία, στο ιστορικό κέντρο. Το πλήρως εξοπλισμένο spa θα σας χαλαρώσει μετά τη βόλτα σας στην πόλη. (Friedrich-Ebert-Anlage 1, D, Heidelberg , tel. +49 6221 5150, www.europaeischerhof.com)

Πού θα φάτε

  • Στο Brauhaus Vetter, για την παραδοσιακή γερμανική κουζίνα και την αυθεντική του ατμόσφαιρα. Από την ατέλειωτη ποικιλία σε μπύρες, επιλέξτε τη Vetter 33, παραγωγής του καταστήματος. (Steingasse 9, Heidelberg, tel. +49 6221 165850, www.brauhaus-vetter.de)
  • Εδώ και 3 αιώνες -από το 1703- το εστιατόριο Zum Roten Ochsen αποτελεί παραδοσιακό φοιτητικό στέκι. Σας συστήνουμε να δοκιμάσετε το λουκάνικο σχάρας με ξινολάχανο. (Hauptstrasse 217, Karlsplatz, Heidelberg, tel. +49 6221 20977, www.roterochsen.de)

Πώς θα πάτε

Αεροπορικώς μέχρι τη Φρανκφούρτη ή τη Στουτγάρδη. Από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναχωρεί λεωφορείο για τη Χαϊδελβέργη κάθε ώρα, από τις 08:00 έως τις 23:00. Μπορείτε επίσης να φτάσετε με τρένο -δρομολόγια ανά 1 ώρα.

Ο Τάσος Δούσης στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη

O  Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ έχουν ταξιδέψει στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη… σε αυτήν τη μαγική πόλη της Γερμανίας όπου είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος!

Ανακαλύπτουν κάθε κρυφή γωνιά της εντυπωσιακής γέφυρας Καρλ Θέοντορ, η οποία ενώνει την παλιά με τη νέα πόλη της Χαϊδελβέργης. Εξερευνούν το φτιαγμένο από κόκκινο ψαμμίτη υπέροχο κάστρο της πόλης και παρατηρούν την παραμυθένια ομορφιά της Χαϊδελβέργης από ψηλά.

Θαυμάζουν τα μπαρόκ και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής κτήρια της Χαϊδελβέργης, όπως είναι και το Πανεπιστήμιο της πόλης· το τρίτο παλαιότερο της Ευρώπης! Επίσης επισκέπτονται την περίφημη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Χαϊδελβέργης, παραδοσιακές μπιραρίες και café για να απολαύσουν γερμανικές λιχουδιές.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ανακαλύπτουν και το αριστοκρατικό Μπάντεν – Μπάντεν, όπου απολαμβάνουν βόλτες στη φύση, θαυμάζουν τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια της πόλης και δοκιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα.

Δείτε το επεισόδιο των ΕΙΚΟΝΩΝ εδώ:

Ο Τάσος Δούσης συνεχίζει τα ταξίδια, με σκοπό να μας παρουσιάζει μέσα από τις ΕΙΚΟΝΕΣ , ελληνικούς και ξένους προορισμούς έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί! Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μαζί με τις Εικόνες και μάθετε τα πάντα από τον expert του είδους και την ομάδα του! Κάντε follow τον Τάσο Δούση στο Instagram, για να ταξιδέψετε παντού και να μάθετε τα καλύτερα και πιο χρηστικά tips!

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ