Μπορεί τα δημοφιλή και πολυσύχναστα νησιά μας να είναι υπέροχα και όλοι να έχουμε βρεθεί κάποιο καλοκαίρι έστω και για λίγο, ωστόσο η χώρας μας έχει τόσα μα τόσα πολλά, πανέμορφα νησιά που πρέπει να τα γνωρίσουμε καλύτερα! Ειδικά στις συνθήκες στις οποίες ζούμε (και) αυτό το καλοκαίρι μικρά, ανεξερεύνητα και μακριά από την πολυκοσμία νησιά μοιάζουν ιδανικοί προορισμοί για εναλλακτικές και οικονομικές διακοπές!

Ο Τάσος Δούσης μας προτείνει 6 πανέμορφα ελληνικά νησιά που όλοι ξέρουμε αλλά ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί και αναρωτιέται μήπως αυτό το καλοκαίρι πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία που τους αξίζει και μαζί με αυτό να περάσουμε και εμείς υπέροχα και ήρεμα!

Αν λοιπόν θέλετε κάτι καινούριο και …ανεξερεύνητο, πάρτε ιδέες!

Σίκινος

Σίκινος

Ανάμεσα στην Ίο και την Φολέγανδρο, η Σίκινος διαθέτει ένα από τα πιο ελκυστικά τοπία στις Κυκλάδες.-

Φολέγανδρος

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος είναι από τα νησιά που σε εντυπωσιάζουν ακόμα κι από τις φωτογραφίες. Τοπίο τόσο άγριο, όσο και γοητευτικό, με μια από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες Χώρες του Αιγαίου, με μεσαιωνικά στοιχεία και μονοπάτια που οδηγούν σε μαγευτικές παραλίες. Η ομορφιά της είναι τόσο ξεχωριστή που δύσκολα συγκρίνεται με αυτή των άλλων νησιών. 

Διαβάστε ακόμα:  Ο Δήμος Λειψών λέει «όχι» στις ξαπλώστρες στις παραλίες

Ανάφη

Ανάφη

Ο μόνος οικισμός του νησιού, η Χώρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων προσφέροντας μια μοναδική θεά.

Διαβάστε ακόμα:7 παραθαλάσσια γραφικά μικρά χωριά που θα λατρέψετε – Ιδανικοί προορισμοί για διακοπές

Σχοινούσα

Σχοινούσα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανάμεσα στην Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα διαθέτει μοναδικές παραλίες. Αν και δεν υπάρχουν συγκοινωνίες, το νησί διαθέτει πανέμορφα μονοπάτια.

Δονούσα

Δονούσα

Ο μύθος λέει ότι ο Διόνυσος επέλεξε αυτό το μικρό νησί για κρύψει την Αριάδνη, την κρητική πριγκίπισσα με την οποία ήταν ερωτευμένος.

Ηρακλειά

Ηρακλειά

Με ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στις μικρές Κυκλάδες. Επτά μονοπάτια διασχίζουν το νησί για όσους επιθυμούν να το εξερευνήσουν.

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ