Ακόμη κι αν δεν αποτελεί πλέον τον κρυφό παράδεισο της Ιβηρικής, όπως θεωρούνταν κάποτε, η μικρή και πολύχρωμη χώρα έχει καταφέρει να διατηρήσει στις παραδοσιακές γωνιές της μια αυθεντικότητα που σπάνια συναντάται σε τουριστικούς προορισμούς.

Οι κοσμοπολίτες θα λατρέψουν την ηλιόλουστη και ατμοσφαιρική Λισαβόνα, την πόλη των επτά λόφων και του σύγχρονου fado, τον πρώτο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό της χώρας – ειδικά για τους Έλληνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για πορτογαλία

Η ζωντάνια της Braga, μεγάλης πόλης του Βορρά, της χάρισε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέων για το 2012, ενώ η Coimbra διαθέτει ένα από τα ιστορικότερα και αρχαιότερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Οι φυσιολάτρες, πάλι, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να κατασκηνώσετε στα σύνορα με την ισπανική Γαλικία, για να ανακαλύψετε τα μυστικά του Parque Nacional da Peneda-Geres.

Dubai: Ταξίδι στην «όαση» της ερήμου

Αποτέλεσμα εικόνας για πορτογαλία

Μπείτε στο κλίμα με εξερευνητική –ταιριαστή με την Ιστορία της περιοχής– διάθεση: μια και η Πορτογαλία διαθέτει ακτογραμμή σχεδόν χιλίων χιλιομέτρων, είναι αδύνατο να μη βρείτε την ιδανική για εσάς παραλία σε περιοχές όπως το κοσμοπολίτικο Cascais, το πιο… ακατέργαστο Sagres (η αλλοτινή άκρη του κόσμου) ή παραδίπλα στο Lagos, ορμητήριο της εποχής των μεγάλων εξερευνήσεων.

Σύρος: Καλοκαιρινές διακοπές στο νησί των Κυκλάδων

Αποτέλεσμα εικόνας για cascais πορτογαλια

Επίσης, το καταπράσινο και με εξωτική βλάστηση νησιώτικο σύμπλεγμα της Μαδέρα διαθέτει περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που προστατεύονται από την UNESCO. Η τοπική κουζίνα (culinaria portuguesa) έχει μεσογειακό χρώμα και… μια δόση παραπάνω μπαχαρικά, γεγονός που αιτιολογείται από το ότι η άλλοτε ισχυρή αυτοκρατορία εισήγαγε προϊόντα από τις αποικίες της στις Ινδίες, στην Περσία κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για πορτογαλια

Όσοι εκτιμούν το γλυκό και δυνατό κρασί, το ντόπιο πόρτο είναι απλώς must: οι κοιλάδες του ποταμού Ντούρο έχουν την αποκλειστικότητα της παραγωγής του. Σημειώστε ακόμη πως οι Πορτογάλοι αγαπούν ιδιαίτερα τα πιάτα με θαλασσινά και ψάρι. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως γνωρίζουν 365 τρόπους μαγειρέματος του αγαπημένου τους μπακαλιάρου.

Η εφαρμογή που σε «στέλνει» διακοπές

Ιδανική εποχή για να βρεθείτε στην Πορτογαλία είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών, η άνοιξη και οι αρχές του φθινοπώρου αποτελούν εξίσου καλή εναλλακτική.

πηγή: athinorama.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ